sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

9 persoane se aflau în elicopter cu Kobe Bryant. Nu există supravieţuitori!

Kobe Bryant, unul dintre cei mai mari baschetbalişti din istorie, a decedat duminică dimineaţa într-un accident de elicopter, la Calabasas, în sudul Californiei. Gianna Maria Onore, una dintre cele patru fiice ale sportivului, se afla și ea în aparatul de zbor, scrie digisport.ro

Deși inițial au apărut informații conform cărora 5 persoane se aflau în aeronavă, poliția din Los Angeles a dezvăluit că în elicopter se aflau 9 persoane. Presa americană a aflat numele a 6 dintre victime: Kobe Bryant, Gianna Maria Onore, John Altobelli, Keri Altobelli, Alyssa Altobelli și Christina Mauser.

Alex Villanueva, şeriful din Los Angeles, a oferit primele informații oficiale, după tragedie. Acesta a afirmat că în elicopterul prăbuşit, în care şi-au pierdut viaţa fostul baschetbalist Kobe Bryant şi fiica lui, se aflau pilotul şi încă opt persoane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şeriful nu a făcut precizări cu privire la identitatea persoanelor din aparatul de zbor, afirmând că este „total nepotrivit” să o facă până când legistul nu va efectua identificarea cadavrelor.

Potrivit CNN, John Altobelli, antrenor de baschet la Orange Coast College (OCC), se află printre cei decedaţi în accidentul aviatic. Fratele acestuia, Tony Altobelli, a confirmat pentru CNN că John se afla în elicopter, alături de soția sa, Keri, și de fiica lor, Alyssa, care era colegă cu Gianna, una dintre fetițele lui Kobe Bryant.

Christina Mauser, antrenoare la o echipă de baschet feminin a unei școli din California (Harbor Day School, din Corona del Mar), se numără printre victime. Soțul ei, Matt Mauser, a confirmat decesul acesteia pe rețelele sociale.

Mai multe personalități din lumea sportului și-au exprimat pe rețelele de socializare regretele în privința morții neașteptate a lui Kobe Bryant. Printre aceștia s-a aflat și fostul jucător român de baschet, Gheorghe Mureșan, care a transmis condoleanțele sale familiei Bryant, dar și Iker Casillas, Usain Bolt, Francesco Totti, Nadia Comăneci.

Gheorghe Mureșan și-a exprimat pe pagina sa de Twitter, regretul morții lui Bryant: „Odihnește-te în pace, Kobe Bryant. Ai oferit atât de multe lumii baschetului. Rugăciunile și gândurile mele se îndreaptă spre familia Bryant”.

Nadia Comăneci: ”Este oribil și trist să văd moartea legendei, Kobe Bryant”.

„Cumplită veste. Unul dintre cei mai mari baschetbaliști din toate timpurile. R.I.P. Kobe Bryant”, a scris Gheorghe Hagi, pe Facebook.

Dennis Rodman: ”Sunt devastat să aud vestea morții prietenului meu, Kobe Bryant. Rugăciunile mele merg spre soția sa, Vanessa, spre copii săi și spre familia Lakers”.

Iker Casillas a vorbit și el, pe Twitter, despre tragedia în care a fost implicat Kobe Bryant: ”Nu pot să cred. Am rămas mască. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa, spre prietenii săi și spre lumea baschetului și al sportului în general. Odihnește-te în pace, Kobe”.

Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai mari jucători de baschet ai lumii. Întreaga sa carieră și-a petrecut-o la echipa din NBA, Los Angeles Lakers. A câștigat de cinci ori campionatul NBA (2000, 2001, 2002, 2009 și 2010). Bryant a fost inclus de 18 ori în echipa All-Star. În 2008, a fost desemnat cel mai bun jucător NBA (n.red. NBA MVP). La Jocurile Olimpice din 2008 și din 2012, a câștigat medalii de aur, făcând parte din echipa de baschet a Statelor Unite ale Americii.

Kobe Bryant era căsătorit și avea patru fiice: Gianna, Natalia, Bianca și Capri, cea mai mică dintre ele, născută în iunie 2019.

Elicopterul s-a prăbușit în zona deluroasă din orășelul Calabasas, în California, potrivit Șerifului Departamentului de Poliție din Los Angeles.

Aparatul de zbor s-a prăbușit la ora 10 dimineața (ora locală), potrivit oficialilor.

Politica