joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un avion s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la Teheran. Toți pasagerii au murit

Un avion de pasageri al unei companii ucrainene, cu cel puțin 170 de persoane și membri ai echipajului la bord, s-a prăbușit, miercuri dimineață, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran, aparent din cauza unor probleme tehnice, relatează site-ul agenției Reuters, citând presa iraniană, potrivit Mediafax.

Toți cei 180 de pasageri aflați la bordul avionului au murit, potrivit televiziunii de stat iraniene.

Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a anunțat țările de origine ale celor 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului care se aflau în avionul prăbușit dimineață la Teheran. Potrivit informațiilor preliminare, printre victime sunt cetățeni din șapte țări.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iran – 82;

Canada – 63;

Ucraina – 11 (2 pasageri și 9 membri ai echipajului);

Suedia – 10;

Afganistan – 4;

Germania – 3;

Regatul Unit al Marii Britanii – 3.

Agenția oficială de știri din Iran, IRNA, a anunțat că la bordul aeronavei s-au aflat cel puțin 170 de persoane și membri ai echipajului.

Avionul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice după ce a părăsit aeroportul Imam Khomeini din Teheran, cu destinația Kiev. Agențiile Fars și ISNA au relatat că avionul s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice.

Informațiile preliminare indică faptul că aeronava se îndrepta spre Kiev, potrivit site-ului postului BBC News.

Autoritățile iraniene au trimis echipe de salvare în zona din apropierea aeroportului unde s-a prăbușit aeronava ce aparținea companiei Ukraine International Airlines, a declarat Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizației de Aviație Civilă din Iran, citat de Reuters.

Nu este clar dacă există vreo legătură între acest incident aviatic și confruntarea SUA-Iran. Aeronava s-a prăbușit în apropierea Teheranului la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak, vizând forțele americane.

Sursa foto: captura facebook/CNN

Politica