Conecteaza-te cu noi

Breaking News

Poliţist acuzat că a furat banii colegilor

Publicat

pe

Un comisar şef de poliţie de la IPJ Dolj a fost trimis în judecată de DNA Craiova, fiind acuzat că a furat din banii colegilor. Paguba este de aproape 180.000 lei. Individul, Peca Leontin, era şef la Serviciul Financiar Contabilitate.

Potrivit anchetatorilor, în perioada februarie 2012 – februarie 2014, acesta a falsificat statele de plată şi și-ar fi însușit fără drept sume de bani, ca de exemplu sporuri pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale, la care nu avea dreptul, în valoare totală de 28.705 lei.
Acționând în această manieră, inculpatul ar fi prejudiciat bugetul I.P.J. Dolj cu suma de 55.324 lei.

Pe de altă parte, el este acuzat că a virat bani din fondurile IPJ Dolj în conturile unei asociaţii a poliţiştilor, bani pe care apoi el i-a încasat.
„În perioada 2010 – 2013, cu încălcarea prevederilor legale, același inculpat a dispus efectuarea unor tranzacții bancare nejustificate din fondurile financiare ale I.P.J. Dolj în contul bancar al unei asociații a polițiștilor, prin virarea unor sume de bani mai mari decât cele reținute cu titlu de cotizație din salariile membrilor, ulterior însușindu-și suma de 150.618 lei.
În cauză, Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj s-a constituit parte civilă cu suma de 28.697 lei, reprezentând paguba creată unității prin încasarea de drepturi salariale necuvenite și cu suma de 150.618 lei, reprezentând transferurile nelegale de bani din contul Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj în contul asociației respective”,
arată DNA.

Peca Leontin este acuzat acum de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (2 fapte), fals informatic, în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată,
uz de fals, în formă continuată, sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată. Pentru aceste fapte el a fost trimis în judecată în stare de libertate, dosarul său aflându-se acum la Tribunalul Dolj.

Anchetatorii au pus sechestru pe unele bunuri imobile deținute de Peca Leontin.

Continue Reading