Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Deszăpezirea Doljului, între Guvern şi CJ Dolj. Se face, sau nu

Publicat

pe

Contradicţii între ministrul de Interne şi administraţia doljeană privind deszăpezirea judeţului în acest an. Ministrul Marcel Vela a afirmat că în Dolj reclamă lipsa unui acord cadru și contractul subsecvent pentru deszăpezire, de la 1 ianuarie. Consiliul Judeţean (CJ) îl contrazice şi spune că nu vor fi probleme.

În urma unei videoconferinţe pe care a avut-o cu prefecţii din ţară, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a ţinut să arate cu degetul spre Dolj. Potrivit acestuia, autorităţile au ascuns că vor avea probleme cu deszăpezirea în această iarnă.

„Avem o problemă în județul Dolj care nu are acord cadru și nici contract subsecvent pe drumurile județene începând cu 1 ianuarie. Informație pe care prefectul de la Dolj nu mi-a semnalat-o în videoconferința cu prefecții, dar am aflat-o după aceea. Sper ca mâine să am un răspuns de la președintele CJ Dolj cu privire la situația deszăpezirilor pe drumurile județene din Dolj începând cu 1 ianuarie”, a afirmat Marcel Vela, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria.

În urma acestor afirmaţii, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj au transmis un punct de vedere în care spun că nu au nevoie de astfel de contracte şi că nu vor fi probleme cu deszăpezirea în judeţ.

„Încheierea unui acord-cadru pentru deszăpezirea drumurilor județene nu se impune, întrucât această activitate este realizată de Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj S.A. (societate la care Consiliul Județean Dolj este acționar majoritar), în baza unui contract încheiat în acest sens, a cărui durată a fost prelungită pe o perioadă de 5 ani, în luna octombrie.

Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj S.A. are capacitatea să asigure întreținerea drumurilor județene în iarna 2019 – 2020, dispunând în prezent de 98 de utilaje pregătite pentru intervenție, fie din dotarea proprie, fie asigurate în baza celor 31 de contracte de închiriere deja semnate.

De asemenea, trebuie menționat faptul că a fost elaborat „Planul operativ privind prevenirea și combaterea înzăpezirii pe drumurile publice pentru iarna 2019 – 2020”, documentație care a fost înaintată Instituției Prefectului Județului Dolj de către Consiliul Județean Dolj încă de la începutul lunii octombrie”, susţin reprezentanţii administraţiei judeţene.

Aceştia mai precizezaă că Societatea pentru Lucrări de Drumuri și Poduri Dolj S.A. are deja încheiate contractele de aprovizionare pentru cantitatea integrală de materiale antiderapante prevăzute în planul operativ, respectiv 7.700 de tone de nisip și 3.400 de tone de sare și dispune la această dată, în depozitele proprii, de 1.300 de tone de nisip și 725 de tone de sare, astfel încât poate interveni în orice moment în care situația o impune.

„În concluzie, nu există nicio problemă în privința pregătirii și organizării activității de deszăpezire a drumurilor județene din Dolj pentru iarna 2019 – 2020, nici înainte, nici după data de 1 ianuarie 2020”, încheie reprezentanţii CJ Dolj.

Continue Reading