Conecteaza-te cu noi

Sănătate

A doua tranşă de 500.000 de doze de vaccin antigripal, livrată pe 10 noiembrie

Publicat

pe

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi că o a doua tranşă de 500.000 de doze de vaccin antigripal va fi livrată pe data de 10 noiembrie, iar ultima tranşă – la începutul lunii decembrie.

Costache şi-a preluat oficial, joi, mandatul de ministru al Sănătăţii, la eveniment fiind prezenţi premierul Ludovic Orban şi viceprim-ministrul Raluca Turcan, scrie Agerpres.

Vorbind despre taxa clawback, asigurările complementare şi Eurotransplant, ministrul a subliniat că deciziile pe aceste subiecte vor fi luate „rapid” împreună cu actorii din domeniu: „Multe dintre deciziile acestea – taxa de clawback, asigurările complementare, Eurotransplantul – sunt decizii care vor fi luate rapid, dar sunt decizii care trebuie luate împreună cu actorii ce participă la fiecare din acest program. (…) Împreună cu profesioniştii din domeniu şi cu Comisia de sănătate a Parlamentului vom prezenta în curând cele mai bune soluţii”.

Tot joi, ministrul a spus că va fi gândit „un sistem adevărat de evaluare” pentru concursurile la funcţiile de manager de unităţi medicale, dar şi la alte concursuri destinate personalului medical.

„Ne gândim împreună cu colegii să introducem un sistem adevărat de evaluare, care va fi aplicat la concursurile de manageri şi pentru manageri, cât şi pentru personalul medical care dă astfel de concursuri. Ştim foarte bine că există simulacru de concursuri, ştim foarte bine că se fac numiri politice şi cel puţin în domeniul sănătăţii mi se pare foarte grav”, a spus Victor Costache.

Continue Reading