luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procesul de corupție al lui Vâlcov, suspendat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis suspendarea procesului în care Darius Vâlcov a fost condamnat la opt ani de închisoare și va sesiza Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru a vedea, în contextul deciziei CCR pe completurile de trei judecători, dacă are prioritate legislația națională sau cea europeană. Decizia Instanței Supreme poate fi contestată doar cu privire la suspendarea procesului.

Completul va trimite întrebări la CJUE (Curții de Justiție a Uniunii Europene) privind deciziile CCR și dreptul european. Mai exact, dacă aplicarea dreptului UE permite unei instanțe naționale să înlăture aplicarea unei decizii CCR, scrie realitatea.net

Magistraţii de la ICCJ au luat act de motivarea deciziei CCR privind lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fostul consilier al premierului demis Viorica Dăncilă fusese condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Cum în cazul lui Darius Vâlcov nu a fost dată o sentinţă defintivă dată de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, procesul se va rejudeca.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat, în 8 februarie 2018, de un complet de trei judecători la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în legătură cu mai multe licitaţii de lucrări pentru apă şi canalizare.

Politica