sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua în care se decide soarta Guvernului Dăncilă. A început ședința Parlamentului

Parlamentul decide astăzi soarta Guvernului Dăncilă, prin votul la moțiunea de cenzură. Viorica Dăncilă a ajuns la Parlament încă din jurul orei 8.30, declarându-se convinsă că moțiunea de cenzură va pica, în timp ce liberalii spun că se bazează pe cel puțin 10 voturi suplimentare.

„Sunt șanse 100% ca moțiunea de cenzură să treacă, iar Guvernul să plece”, a declarat Ludovic Orban, înaintea începerii ședinței de plen a Parlamentului.

Preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că toţi parlamentarii ALDE sunt prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, el a afirmat că ALDE ar susţine un Guvern de tranziţie PNL, dar nu va face parte din Executiv, scrie Agerpres.

„Mi se pare că avem la dispoziţie două soluţii: o soluţie politică bazată pe un Guvern politic şi o soluţie tehnocrată, care mie îmi displace, nu am încredere. Soluţia politică ar trebui să se bazeze pe cei care au iniţiat moţiunea – PNL”, a explicat Tăriceanu.

Pentru ca moțiunea să treacă, iar Guvernul Dăncilă să fie demis sunt necesare 233 de voturi. Ședința Parlamentului a început în prezența a 327 de senatori și deputați.

Politica