duminică, mai 26, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

USR vrea un guvern de tranziție, cu ALDE și Pro România

Liderul USR Dan Barna spune că formațiunea pe care o conduce ar putea accepta susținerea unui guvern de tranziție, chiar dacă în el ar fi membri ALDE și Pro Romania, condiția fiind totuși aceea de respectare a condițiilor de integritate USR. În ceea ce privește succesul moțiunii de cenzură, consideră că acesta nu este o certitudine, relatează Mediafax.

„Noi vedem această guvernare ca o guvernare de tranziție pentru anticipate. Susținem un astfel de guvern, dacă își asumă obiectivele care pentru noi contează”, a declarat Dan Barna.
Întrebat dacă ar susține și un guvern din care fac parte ALDE și Pro România, Dan Barna a spus că USR susține orice guvern non-PSD care își asumă condițiile pe care le pune partidul său, fără a se gândi în mod particular la persoane. El a dat ca exemplu de obiective urmărite de USR într-o guvernare de tranziție alegerea primarilor în două tururi, abrogarea ordonanței 114 și revenirea asupra modificărilor aduse legilor justiției.

În schimb, dacă ar fi nominalizat un premier tot de la PSD, iar guvernarea de tranziție ar fi asigurată de o alianță din care ar face parte și PSD, Dan Barna spune că USR nu ar susține un astfel de guvern.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, Barna recunoaște că nimic nu este sigur legat de șansele moțiunii de cenzură, chiar dacă ar exista deja numărul necesar de voturi, motiv pentru care recomandă celor din opoziție să voteze la vedere. „Vom vota la vedere pentru a nu exista vreun echivoc. Nu este nicio îndoială și fac apel explicit la cei care pretind că sunt în Opoziție să voteze la vedere, pentru a nu fi niciun dubiu”, a declarat Dan Barna.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica