vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se fac înscrieri la Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Craiova

Tinerii din Craiova îşi vor putea spune cuvântul. Aceasta, în cadrul Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Craiova, care are drept scop stimularea participării tinerilor la eleborarea, promovarea și realizarea politicilor în domeniul tineretului la nivel local. Acest consiliu a fost înfiinţat recent, iar toate structurile de tineret care îndeplinesc condițiile prevăzute în Regulamentul de Organizare și Funcționare, aprobat prin hotărâre de consiliu local, sunt aşteptate să completeze cererea de adeziune.
„Toate structurile de tineret care îndeplinesc condițiile prevăzute în Regulamentul de Organizare și Funcționare al CCPT sunt invitate să completeze cererea de adeziune disponibilă pe site-ul primăriei www.primariacraiova.ro, la rubrica destinată Consiliului, însoțită de documentele doveditoare îndeplinirii condiţiilor prevăzute la art. 6. Cererile se depun la Centrul de Informare pentru Cetățeni din str. A.I. Cuza nr. 7.
Data limită pentru depunerea documentelor în vederea constituirii primei componenţe a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Craiova este vineri, 11 octombrie 2019, ora 16ºº. Cererile de adeziune și documentele ce le însoțesc, depuse ulterior acestei date, vor fi supuse aprobării CCPT Craiova după constituirea acestuia, conform art. 7 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al acestei structuri”, anunţă reprezentanţii Primăriei Craiova.
Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret este o structură fără personalitate juridică şi poate funcționa în baza prevederilor Legii tinerilor nr. 350/2006, care prevede, între altele că: „În toate problemele ce vizează tineretul, consiliile locale ale comunelor și orașelor au obligația de a organiza proceduri de consultare cu organizațiile neguvernamentale de tineret și pentru tineret, constituite la nivelul respectivei unități administrativ-teritoriale”.
Din acest consiliu pot face parte reprezentanţi ai structurilor de tineret care îşi desfăşoară activitatea la nivelul municipiului Craiova.

Politica