sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Foarte multă rea-voinţă” la SCJU Craiova

Spitalul Clinic de Urgenţă din Craiova a avut toate pârghiile pentru a fi unul care să ofere servicii de calitate, dar a existat foarte multă rea-voinţă. Asta consideră ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a făcut o vizită la faţa locului.

Pintea a avut o întâlnire cu şefii de secţii din spital şi conducerea unităţii medicale în care le-a prezentat concluziile Corpului de Control care a făcut verificări la Craiova, dar a discutat cu aceştia şi posibile soluţii de îmbunătăţire a situaţiei.
„Am avut corpul de control în decembrie 2018. Am avut o verificare pe programul naţional de oncologie acum două luni. Am vrut să prezint acest lucru şefilor de secţie astfel încât să mişcăm ceva, să mişcăm lucruri. Ministerul Sănătăţii a alocat SJU Craiova anul acesta suma de 20 de milioane de lei pentru echipamente şi aparatură medicală. Din păcate gradul de cheltuire a banilor, execuţia este de 10%. S-au cheltuit până acum 2 milioane lei. Procedurile sunt în curs. Eu sper că până la sfârşitul anului aceşti bani se vor folosi pentru că este vorba despre aparatură de care are nevoie acest spital”, a spus Sorina Pintea.
Ministrul a reclamat lipsa de comunicare dintre partea medicală şi cea administrativă, lipsa de disciplină şi de organizare, dar şi procedurile greoaie de la SCJU Craiova.
„Am constatat că în aproape doi ani de zile două computere tomograf nu au fost reparate. Acum s-a stricat şi al treilea. (…) Probabil că este privatul în curte. Am discutat cu doamna director financiar şi i-am explicat că lucrurile trebuiau făcute mult mai repede, dar probabil că cineva nu a vrut. Deşi am mai discutat şi altă dată, s-a pus din nou problema personalului, că nu ar fi existat buget, că nu ar fi existat stat de funcţii. Există. Dar a existat foarte, foarte multă rea-voinţă”, a mai spus Pintea.
În urma discuţiilor, Sorina Pintea a luat decizia ca şeful Corpului de Control din cadrul Ministerului Sănătăţii să realizeze împreună cu o echipă o analiză asupra modului în care trebuie reorganizată unitatea în vederea eficientizării. Ministrul ar urma să revină în Craiova peste o lună.
Pe de altă parte, Ministerul Sănătății ar urma să redea statutul de maximă siguranță Spitalului de Psihiatrie Cronici Poiana Mare, după cum a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o vizită făcută la unitatea medicală.
„Am venit aici să văd condițiile, dar și să discut cu personalul medical.

Așa cum știți în România sunt doar 4 spitale de maximă siguranță, insuficient pentru nevoile actuale. Poiana Mare a mai avut acest statut și intenționăm să i-l redăm, dar pentru asta este nevoie de investiții în infrastructură și suplimentarea personalului medical. Vom aloca imediat 2 milioane de lei pentru repararea acoperișurilor a 4 pavilioane pentru care există deja licitații organizate și așteptăm devizul estimativ pentru Corpul E, care va fi pavilion pentru cazurile de maximă siguranță, în vederea reabilitării complete. Corpul E are 32 de locuri în care vor putea fi primiți pacienții pe Cod Penal”, a declarat Sorina Pintea după vizită.
În urma vizitei la Spitalul de psihiatrie cronici Poiana Mare, ministrul Sănătății a constatat că sunt respectate condițiile de siguranță ale pacienților și ale personalului medical, mai mult ca în alte unități similare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am avut o discuție bună cu personalul medical și am abordat o problemă discutată și cu reprezentanții comisiei de specialitate, pregătirea asistenților medicali care lucrează în domeniu. Mă întorc în noiembrie pentru a verifica lucrările de reabilitare, dar și pentru o întâlnire regională cu toți cei implicați în domeniu”, a mai spus Sorina Pintea.

Politica