vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dăncilă nu se grăbește să mergă în Parlament

CEx al PSD s-a reunit, sâmbătă ora 11.00, la Mamaia. Viorica Dăncilă a afirmat că va fi făcută o analiză a portofoliilor din Guvern şi a paşilor următori ai partidului, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că respinge integral remanierea şi cere vot de confirmare în Parlament.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la începutul şedinţei Comitetului Executiv PSD, că nu se grăbeşte să meargă în Parlament şi că PSD nu va pleca de la guvernare, ci opoziţia trebuie să demonstreze că poate strânge semnături pentru moţiune, potrivit Mediafax.

„Trebuie să luăm anumite decizii şi să analizăm situaţia actuală din punct de vedere politic. (…) Am desemnat 5 miniştri din partea PSD, preşedintele i-a respins. A ieşit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit răspuns. Trebuie să analizăm această situaţie. Întotdeauna ce nu te omoară te întăreşte. PSD a trecut cu bine peste situaţiile dificile. Cert este că nu vom ieşi de la guvernare, am spus şi ieri nu îmi voi da demisia. Trebuie ca Opoziţia să îşi strângă membrii din Parlament astfel încât să treacă o moţiune”, a declarat Viorica Dăncilă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Premierul a mai anunţat că PSD nu se grăbeşte să meargă în Parlament cu restructurarea pentru a cere votul de încredere.

„Avem 45 de zile pentru a merge în Parlament, nu ne grăbim. Vedem ce hotărâri vom lua în perioada imediat următoare. Nu avem motive de îngrijorare, pentru că într-o luptă merg doar cei puternici. Cei slabi sau cu îndoieli trebuie să rămână pe margine. Sunt un om puternic şi am oameni foarte puternici în jur care nu vor ezita nicio clipă”, a mai spus Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Şeful statului a mai spus că actualul Guvern are nevoie de o confirmare în Parlament şi solicită declanşarea procedurii în acest sens.

În cazul în care noul Executivul nu va trece de Parlament, Iohannis susţine că există soluţii constituţionale pentru a nu intra într-o criză profundă.

Politica