joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Viitorul Pandurii vrea pe noua arenă din Târgu Jiu, dar trebuie să plătească

Orașul Târgu Jiu s-a ales cu două echipe începând cu noul sezon de Liga a doua. Echipa de tradiție a orașului, Pandurii Lignitul și noua echipă, proaspăt redenumită, Viitorul Pandurii. Se pare că noua arenă din municipiu stârnește controverse chiar și înainte să fie inaugurată.

Noua echipă din oraș a solicitat să-și dispute meciurile de acasă pe noul stadion, în timp ce alte două formații erau deja în plan: Pandurii Lignitul și FCU Craiova. Lucrurile par că se întâmplă pe model craiovean, după ce în afară de CSU Craiova, de la deschiderea noului „Ion Oblemenco”, doar naționala României a mai evoluat pe „OZN-ul” din Bănie.

Este foarte greu ca un stadion să găzduiască trei formații. Chiar dacă partidele se pot programa în așa fel încât să nu fie intercalate, gazonul are șanse foarte mici să reziste, mai ales că va fi unul proaspăt pus și are nevoie de timp.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a ținut să specifice că orice echipă poate să evolueze pe noul stadion, dar contra cost. Regula nu se aplică și în cazul celor de la Pandurii Lignitul, cel puțin din spusele edilului.

Este o decizie pe care o vom lua împreună cu Consiliul local. Pe baza solicitării făcute de către echipa de fotbal, vom vedea modalitatea prin care și această echipă poate folosi acest stadion. E adevărat. Toate echipele, mai puțin Pandurii Lignitul Târgu Jiu, vor folosi această arenă dacă doresc, contra cost”, a declarat Marcel Romanescu.

Cele două echipe din Târgu Jiu s-au confruntat deja, dar și-au împărțit punctele frățește. Meciul s-a încheiat 0-0, dar înainte de startul partidei, chiar antrenorul celor de la Lignitul anunța că există o rivalitate, mai ales prin prisma noului stadion.

Mă interesează punctele puse în joc. Există orgolii. Este bătaie mare și pe stadion. De 6 ani de zile jucăm ba la Motru, ba la Severin. Vrem să jucăm pe noul stadion. Orice aspect pozitiv, să joci pe un astfel de stadion, este transmis către echipă”, spunea Adrian Bogoi.

Politica