vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Porturile din Mehedinți trec în administrarea primăriilor

Porturile dunărene din Mehedinți vor trece din administrarea ADPF Giurgiu la primăriile din județ. Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care făcut o vizită în județ.
„Noi am început demersurile să facem o hotărâre de Guvern pentru transmiterea portului Drobeta Turnu Severin la autoritățile locale, iar asta se va întâmpla cu toate primăriile. Atâta timp cât nu s-au identificat proiecte, nu s-au întocmit studii de fezabilitate pentru întreținere, modernizare, dezvoltarea infrastructurii portuare nu-mi doresc să fim doar niște gestionari ai bunurilor (…) Porturile trec la autoritățile locale”, a declarat ministrul Răzvan Cuc, în Mehedinți.

Cuc a venit în Mehedinți la invitația președintelui Consiliului Județean, pentru a discuta punctual despre obiectivele de infrastructură din județ aflate în administrarea companiilor Ministerului.
„La întâlnirea care a avut loc la Consiliul Județean, domnul ministru ne-a transmis că decizia ca porturile de la Dunăre să fie transferate autorităților locale s-a luat deja, demersurile pentru Portul Drobeta Turnu Severin fiind avansate. Totodată, primarii din Drobeta Turnu Severin, Orșova, Svinița, Dubova și Gruia au participat la discuțiile care s-au purtat deopotrivă cu domnul ministru, reprezentanții componentei navale din Ministerul Transporturilor și conducerea APDF Giurgiu, toate părțile spunându-și punctul de vedere și solicitând lămuriri cu privire la demersurile oficiale ce trebuie urmate”, a spus președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
După discuția de la Consiliul Județean, ministrul Transporturilor a mers pe DN 67, în zona Colibași, pe DN 56B, între localitățile Țigănași și Gogoșu și pe DN 56C, în zona Vrata, acolo unde DRDP Craiova realizează lucrări pe mai multe tronsoane de drum național.
„Vizita a continuat cu verificarea obiectivelor de investiții pe care Ministerul Transporturilor le are în județul Mehedinți. Este vorba de peste 50 kilometri de drumuri naționale pe care se efectuează lucrări de reabilitare sau se toarnă covor asfaltic nou.

Putem vorbi de DN 67 sau DN 56 B unde se aștern covoare asfaltice pe o distanță de circa 32 de kilometri. La DN 56B, între localitățile Devesel și Gogoșu, este o lucrare foarte importantă având în vedere că drumul se află la intrarea în țară prin Vama Porțile de Fier II.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am mers, de asemenea, pe șantierul de pe DN 56C, în zona localităților Salcia – Vrata – Gârla Mare, acolo unde se fac lucrări de reabilitare a carosabilului pe o distanță de 20 kilometri, pe primii aproximativ 8 kilometri fiind deja turnat asfalt nou”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Politica