luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Sănătăţii a dispus verificări la INML în cazul Caracal

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a dispus, miercuri, efectuarea unui control de îndată la Institutul Naţional de Medicină Legală, în cazul Caracal. Aceasta, în urma unei sesizări a unchiului Alexandrei Măceşanu, una dintre fetele care ar fi fost ucise de caracaleanul Gheorghe Dincă.
Alexandru Cumpănaşu a cerut, în sesizarea depusă ministrului Sorina Pintea, control la INML pentru a fi verificată, între altele, respectarea termenelor în privinţa expertizelor ADN, după ce directorul INML, George Curcă, a anunţat marţi, conform Mediafax, că rapoartele transmise DIICOT în cazul Caracal sunt preliminare deoarece expertiza continuă pe rămăşiţele identificate şi subliniază că toate oasele sunt în curs de reanalizare, chiar dacă sunt în stare avansată de degradare.

„I-am prezentat doamnei ministru de ce solicităm control la INML. Doamna ministru a dispus de îndată control – cineva va pleca în control la INML, urmând ca, în această seară să avem primele concluzii. Sesizarea fiind depusă de mine, am rugat-o pe doamna ministru să îmi comunice concluziile când vor fi gata”, a declarat, miercuri, Alexandru Cumpănaşu, unchiul fetei de 16 ani din Dobrosolveni, Olt, care a sunat la 112 crezând că va fi salvată, dar nu a mai fost găsită.
Până la închiderea ediţiei, concluziile nu au fost prezentate.
„Eu pot să fac verificări în cadrul acelui institut din punct de vedere administrativ. (…) Din punct de vedere legal, Ministerul Sănătăţii administrează INML şi nu pot să fac altfel de verificări decât acestea”, a afirmat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Pe de altă parte, anchetatorii au continuat cercetările la casa lui Gheorghe Dincă, iar specialiştii Registrului Auto Român fac expertiză asupra maşinilor acestuia.
Cercetările continuă şi în curtea lui Gheorghe Dincă, scrie adevărul.ro, menţionând că în punctele în care, la verificarea cu geoscanner-ul, s-au descoperit diferenţe substanţiale de densitate, se va săpa pentru a se constata ce anume a dus la acest rezultat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica