Anchetă la Centrul de Permanenţă Vânju Mare

Anchetă la Centrul de Permanenţă Vânju Mare

Fiica unei paciente a reclamat că mama sa nu a fost tratată corespunzător de personalul Centrului de Permanenţă din localitatea mehedinţeană Vânju Mare, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi şi cei ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate au declanşat o anchetă.

Femeia, o româncă stabilită în Italia, susţine că mama sa, Titina Cobanu, nu a fost tratată corespunzător de asistentele din acest centru medical, scrie adevărul.ro

În această noapte, mama mea a fost dusă cu salvarea la spitalul din Vânju Mare de la Prisăceaua cu dureri foarte mari de spate şi de abdomen. I-au luat tensiunea după care au trimis-o acasă, aveau somn doamnele asistente. Mama se pare că este într-o puternică colică renală, iar ei au pus-o în stradă mai ca pe un câine! Stau şi îi organizez din Italia să vină cineva să o ia şi să o ducă la spital în Timişoara. Este singură la ţară şi se tăvăleşte pe jos de dureri. Umilinţa ridicată la nivel înalt”, a spus ea, pentru reporterii „Adevărul”, menţionând că acum starea femeii este bună.

Inspectorii de la DSP şi CJAS Mehedinţi au stabilit, scrie sursa citată, că în data de 7 august a.c., la ora 5.10, pacienta a fost adusă la centrul de permanenţă din Vânju Mare de către Serviciul de Ambulanţă, a fost consultată conform registrului de consultaţii şi i-a fost emisă reţetă.

Neputând verifica modul în care personalul de gardă de la acea dată s-a adresat pacientei şi aparţinătorilor acesteia, s-a dispus efectuarea de către medicul coordonator al Centrului de Permanenţă a unei anchete interne privind aspectele sesizate. De asemenea, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru deficienţe igienico-sanitare constatate la momentul controlului (…) Pacienta a refuzat să fie transportată la UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Drobeta Turnu Severin, solicitând doar să fie consultată de un medic. A fost informată că nu poate fi internată la Centrul de Permanenţă, aparţinătorii declarând că o vor lua pe pacientă după consultul medical”, precizează DSP Mehedinţi, conform adevărul.ro.

Fiica femeii a făcut sesizări şi la Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.