Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Prima modernizare, după 50 ani, pe drumul dintre Tătărani şi Milcoiu

Publicat

pe

Drumul Judeţean 678 A, care porneşte din Tătărani şi se opreşte la Milcoiu, în Drumul Naţional 7, intră în modernizare. Prima, după 50 de ani.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a DJ 678 A.
„Drumul Judeţean 678 A, care pleacă din Tătărani pentru a face legătura cu DN 7, la Milcoiu, nu a mai beneficiat de lucrări complete de modernizare de mai bine de 50 de ani (în anul 1968, s-a intervenit pe un sector important din acest drum, iar patru ani mai târziu, în 1972, pe un alt sector).
Pe întreaga lungime de 26,868 km a acestui drum, care porneşte din Tătărani şi parcurge comunele Mihăeşti, Galicea, Nicolae Bălcescu şi Milcoiu, se vor executa lucrări de asfaltare; consolidare poduri şi podețe, rigole betonate, stabilizări de maluri, drenuri, lucrări de semnalizare modernă etc”, informează reprezentanţii Consiliul Judeţen Vâlcea.
Reabilitat va fi și podul de peste râul Olt, prevăzut, potrivit reprezentanţilor administraţiei judeţene, „cu 5 deschideri a câte 50 m și o lungime totală de 250 m, pod a cărui construcție a început în anul 1995, cu tabliere aduse tocmai de la Cernăuţi”.
Aceştia mai precizează că DJ 678 A „reprezintă cea mai scurtă cale de acces a comunităţilor din zona de centru a judeţului Vâlcea la Reţeaua transeuropeană de transport TEN-T Core E81 (DN7) Mălureni – Rm. Vâlcea – Câineni, iar modernizarea lui le va oferi celor care vor să ajungă la Bucureşti sau Sibiu, pe DN 7, condiţii optime şi un timp mai scurt de deplasare”.

Continue Reading