vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM. Canicula se întoarce

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) anunță că vremea va deveni călduroasă, local caniculară după-amiaza în zonele de câmpie şi podiş, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 36 de grade, iar cele minime între 9 şi 25 de grade.

„Luni, marţi şi miercuri, vremea va fi frumoasă şi călduroasă, dar o vreme normală pentru această perioadă, cu maxime de 30-32 de grade Celsius”, a explicat Viorica Dima, meteorolog în cadrul ANM, citată de Mediafax. Ea a precizat că în România temperaturile ridicate nu sunt neobişnuite pentru această perioadă, valul de căldură nord-african fiind însă puternic instalat în alte ţări din vestul Europei.

Şi marţi vom avea parte de o vreme foarte caldă, local caniculară şi cu disconfort termic accentuat în zonele de câmpie şi deluroase, apoi se va răci uşor şi treptat. Pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, în special la mijlocul intervalului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cerul va fi variabil spre mai mult senin, însă cu o probabilitate mai mare după-amiaza şi seara în zona de munte, iar în a doua parte a nopţii în regiunile nordice, vor fi înnorări temporar accentuate şi perioade în care, pe arii în general restrânse, se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă, iar de scurtă durată şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 31 şi 36 de grade, iar cele minime între 14 şi 23 de grade.

Începând de miercuri, conform meteorologilor, vremea se va răcori simţitor faţă de zilele anterioare, urmând a se înregistra valori termice în jurul celor specifice perioadei, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în primele zile ale intervalului în majoritatea regiunilor.

Politica