Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Primăriile nu sunt sigure că au bani pentru persoanele cu handicap

Publicat

pe

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, avertizează că există riscul ca, până la finalul anului, să nu mai poată fi plătite ajutoarele de handicap de către primării.

Oprescu a precizat că este vorba despre persoanele care primesc decizii în decursul acestui an. El şi-a exprimat speranţa că Guvernul a luat în calcul acest aspect şi că, până la finalul anului, nu vor fi probleme.

„Există riscul ca, până la finalul anului, sumele pentru persoanele cu handicap să nu poată fi plătite, dar nu pentru cei de anul trecut. Așa cum știți, persoane cu handicap pot să intre la plată și în timpul anului, independent de cum ți-ai construit bugetul, că nu țin de tine ca primar, vin de la comisie. Dar Guvernul, atunci când a construit bugetul, sigur că a luat în calcul că la final de an toate persoanele autorizate cu grad de handicap trebuie să fie plătite, în baza estimărilor”, a declarat Marius Oprescu.

Începând cu acest an, cheltuielile pentru ajutoarele de handicap sunt suportate de către primării, din bugetul propriu, şi nu din bani veniţi de la Guvern.

Continue Reading