Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Fostul ministru Cristian David, achitat definitiv

Publicat

pe

Fostul ministru de Interne, Cristian David, a fost achitat definitiv de magistraţii instanţei supreme, în dosarul în care a fost acuzat de procurori că a primit bani pentru a-şi folosi influenţa. În primă instanţă, David a fost condamnat, tot de instanţa supremă, în 2017, la 5 ani de închisoare.

Cristian David a fost acuzat că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreputului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, scrie Mediafax.

Cristian David a fost denunţat în 2014, iar DNA a cerut, în 10 noiembrie, aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor, pentru luare de mită. În 19 noiembrie 2014, Traian Băsescu, şeful statului la acea dată, anunţa că a făcut solicitarea pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Cristian David, precizând că decizia nu înseamnă că acesta este vinovat, dar va merge în faţa procurorilor pentru clarificări.

Cristian David afirma că nu a avut niciun fel de implicare în emiterea vreunui document legat de stabilirea dreptului de proprietate.

Continue Reading