Conecteaza-te cu noi

Breaking News

Bulgari prinşi cu „pisicuţa” în Severin

Publicat

pe

Doi cetăţeni bulgari au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să instaleze dispozitive skimming la un ATM bancar din Drobeta Turnu Severin.

Flagrantul a fost organizat de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, ajutaţi de colegii din Mehedinţi, în urma unor informaţii primite de la organele de urmărire penală, informaţii care atestau existenţa unei grupări infracţionale, formată din cetăţeni bulgari, care ar fi montat pe ATM-uri bancare, din zona Olteniei, dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare, activităţi cunoscute generic sub denumirea de „skimming”.

Astfel, poliţiştii au surprins în flagrant delict doi cetăţeni bulgari, de 35 şi 47 de ani, în timp ce ar fi instalat dispozitive skimming, destinate copierii datelor cardurilor bancare și înregistrării codurilor PIN, pe un ATM bancar din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor dispozitivele de skimming, mai multe instrumente de plată electronică emise de instituţii financiare din străinătate, sisteme informatice și medii de stocare a datelor informatice”, arată IPJ Dolj.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar cercetările continuă în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, interceptare ilegală a unei transmisii de date informatice şi operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

© 2021. Toate drepturile rezervate.