joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu dosar penal, după ce a fost prins construind ilegal în zona unui sit arheologic

Un bărbat din Mehedinţi s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins ridicând ilegal o construcţie, în zona de protecţie a unui sit arheologic din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit IPJ Mehedinţi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la acest caz.

Ei au constatat că „în curtea unui imobil din municipiul Dr.Tr.Severin, judeţul Mehedinţi, un bărbat a efectuat lucrări de construire a unui nou imobil, lângă cel deja existent. Lucrările efectuate constau în turnarea fundaţiei de beton, construire de ziduri din cărămidă tip BCA, iar acoperişul este în stadiul de montare a căpriorilor din lemn, toate acestea fiind efectuate fără a deţine autorizaţie de construire, deşi imobilul este situat în zona de protecţie a unui sit arheologic şi a unui monument istoric”, conform IPJ Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii legii întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „executare fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor prevăzute la art. 3 alin. 1 lit. b cu excepţiile prevăzute de lege”, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 24 litera a din Legea 50/1991.

Conform legii, aceste fapte se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei.

Politica