sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pro România curtat de PSD: vrea să-i propună lui Ponta ca un deputat de la Pro România să preia șefia Camerei în schimbul susținerii în Parlament

Social-democrații urmează să ia o serie de decizii importante. Primul punct pe ordinea de zi a ședinței este stabilizarea majorității parlamentare. Conducerea PSD trebuie să evite dezertările din partid și intenționează să facă o înțelegere cu Victor Ponta și cu parlamentarii acestuia, scrie HotNews.ro.

Potrivit surselor citate, liderii PSD intenționează să-i propună lui Victor Ponta ca un deputat de la Pro România să preia șefia Camerei în schimbul susținerii în Parlament. Numele lui Sorin Câmpeanu, de la partidul lui Ponta, este varianta agreată de social-democrați pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Un al doilea punct pe ordinea de zi este solicitarea ca oamenii lui Dragnea să facă un pas în spate. Este vorba de secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu, Mircea Drăghici și Cătălin Rădulescu – deputatul „Mitralieră”. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altă problemă care urmează să fie tranșată în ședința CEX este stabilirea propunerilor pentru cele trei portofolii rămase vacante în Guvern: Justiție, Fonduri Europene și Românii de pretutindeni. Surse de la vârful PSD susțin că Ana Birchall va fi propunerea în CEX pentru portofoliul de la Justiție. 

De asemenea o alta probelmă care trebuie tranșată marți este stabilirea datei congresului pentru alegerea unui nou președinte al PSD. Sursele Hotnews.ro susțin că Viorica Dăncilă nu și-ar dori să candideze la congres pentru funcția de președinte al partidului, dar că echipa acesteia va propune liderilor PSD din teritoriu un proiect de reformare a partidului și de promovare în conducere a unor oameni noi și fără dosare penale. 

Politica