vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM. Vremea de Paşte şi de 1 Mai în Oltenia

Meteorologii au transmis prognoza meteo pentru perioada 22 aprilie – 5 mai şi vremea va fi destul de schimbătoare, cu temperaturi care vor ajunge până la 26 de grade cu două zile înainte de Paște.

Potrivit ANM, urmează o nouă răcire, însă temperaturile maxime se vor încadra, în toată țara, între 19 și 22 de grade.

Oltenia
Temperatura aerului va scădea accentuat, în medie, de la 18 grade în prima zi a intervalului de prognoză, spre 12 grade în data de 23 aprilie, astfel încât vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Apoi se va încălzi din nou, iar maxima diurnă se va încadra în ecartul 18…24 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 30 aprilie, respectiv 1 mai. Media minimelor va fi cuprinsă între 5 și 9 grade în prima săptămână, iar în rest nu va avea variații semnificative și va fi de 8-9 grade. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse și posibil mai însemnat cantitativ în 22, 23 și 27 aprilie, mai ales după-amiaza și seara. Excepție vor face zilele de 24 și 25 aprilie, când probabilitatea de ploaie va fi extrem de redusă.
La munte
Vremea va fi mai rece decât în mod normal în primele două zile ale intervalului de referință și se vor înregistra valori termice diurne în medie de 4-5 grade, apoi se va încălzi de la o zi la alta, până în data de 26 aprilie, când sunt prognozate temperaturi maxime de până la 14 grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea ușor și până spre finalul intervalului maximele diurne se vor încadra între 10 și 12 grade. Până în data de 24 aprilie, temperatura minimă va fi negativă și se va situa, în medie, între -2 și 0 grade. După această dată, temperatura aerului va crește treptat, cu ușoare fluctuații termice și se va încadra în general între 2 și 4 grade. Local și temporar vor fi precipitații, iar cel mai probabil în 22 și 23 aprilie, iar după data de 27 aprilie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ. Excepție vor face zilele de 24 și 25 aprilie, când doar izolat și trecător vor fi precipitații. Acestea vor fi mixte în special în primele două zile ale intervalului de referință, iar în rest va ploua.

Politica