Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. În Valea Jiului se fac concedieri colective

Publicat

pe

Unul din cinci angajaţi ai SN Închideri Mine Valea Jiului vor fi concediaţi în acest an, din cauza creşterilor cheltuielilor cu salariile, provocate de majorarea salariului miim brut pe economie de la 1 ianuarie 2019, se arată într-un proiect de act normativ pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Energiei, scrie Adevărul.

Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului va face concedieri colective în acest an, numărul angajaţilor urmând să fie redus cu peste 18%, aceştia urmând să primească însă plăţi compensatorii de aproape 8 milioane lei.

Potrivit proiectului de buget al societăţii, nivelul cheltuielilor de natură salarială va fi redus astfel cu 14,73%, faţă de nivelul aprobat al anului 2018, ca urmare a diminuării numărului mediu de salariaţi pentru anul 2019, de la 470 persoane la 384 persoane, respectiv cu 18,30%.

Concedierile se fac pentru diminuarea costurilor cu salariile, majorate de la 1 ianuarie, în urma cărora societatea trebuie să facă un efort financiar suplimentar de 627.000 lei.

Numărul de personal prognozat pentru finele anului 2019 va fi de 82 persoane rezultând în principal din disponibilizarea colectivă a unui număr de 305 persoane în anul 2019.

Continue Reading