„În spitalul nr.1 Craiova copiii bolnavi de cancer nu au medicamente”

Date:

După încheierea mitingului PSD din centrul Craiovei, mulţimea s-a dispersat rapid. Au rămas femeile de serviciu care au început imediat să măture zona şi o mână de oameni, între care un bărbat care face voluntariat la Oncopediatria Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova şi care a ţinut să le transmită liderilor PSD problema copiilor bolnavi de cancer: Nu au medicamente.

A scris asta pe o pancartă. “În spitalul nr.1 Craiova copiii bolnavi de cancer nu au medicamente”. Şi a ţinut-o ridicată mult timp, şi după ce liderii PSD au părăsit scena. “Nu s-a oprit nimeni să discute cu mine. Ei ştiu situaţia, nu interesează pe nimeni”, spune bărbatul aproape resemnat.

Îmi spune situaţia, cu greu, cu lacrimi în ochi: “Medicamentele sunt, de ce nu se aduc? Sunt bani donaţi în conturile spitalului şi nu se folosesc. Au fost medicamente şi nu s-au cumpărat. Banii sunt tot acolo. Se fac referate şi nu se rezolvă nimic şi copiii continuă să nu aibă medicamente. Se descurcă fiecare cum poate. Părinţii sunt în genunchi. Nu au bani, copilul e bolnav. N-au soluţii. Şi atunci apelează la Dumnezeu, la voluntari, la ONG-uri”.

“Astăzi se făcea curăţenie în spital că au început controalele astea ale ministerului. Dar dacă facem controale doar în ajun de alegeri nu putem să rezolvăm nimic. Copiii continuă să rămână fără medicamente. Aduc părinţii, aducem noi, fiecare de unde poate. Am adus medicamente din India, este incredibil! Pe nimeni nu interesează”, încheie voluntarul de la Oncopediatria din Craiova.

Problema lipsei de la Oncopediatria din Craiova a fost semnalată de mai multe ori, chiar şi de şefa secţiei, Polixenia Stancu. Mereu s-a promis că se rezolvă, dar nu s-a concretizat.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Anchetă la Penitenciarul Craiova, după un interviu dat de Dincă

Polițiștii doljeni au deschis un dosar penal și fac...

Craiova. Reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Craiova și procurorii...

Bucătărie nouă la „Filantropia”

Blocul alimentar al Spitalului "Filantropia" din Craiova a fost...

DGASPC Mehedinți și-a făcut cabinet stomatologic. Și copiii și adulții vor fi tratați

Beneficiarii sistemului de protecție socială din cadrul Direcției Generale...