miercuri, mai 15, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Paul de România a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta

Prinţul Paul de România, condamnat în decembrie 2020 la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa și fugit în Franța, a fost prins în Malta, au declarat duminică, 28 aprilie, surse judiciare pentru Libertatea. Informația a fost publicată anterior și de News.ro.

„A fost găsit într-un resort din Malta, urmează să fie prezentat procurorului pentru reținere și apoi vor demara formalitățile pentru a ne fi predat. Procedura poate dura până la 6 luni”, au precizat sursele citate.

Paul de România era fugit de aproape 4 ani în Franța. El ceruse în noiembrie 2023 unui tribunal din Paris să nu-l extrădeze în România, cerere acceptată de instanța franceză, care a refuzat astfel extrădarea sa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Curtea de Apel din Paris a invocat toamna trecută compunerea nelegală a completului de judecată din România. Mai exact, faptul că unul dintre judecători nu a depus jurământul la învestirea în funcție, au explicat atunci surse judiciare pentru Libertatea.

Paul al României a fost dat în urmărire internațională pe 18 decembrie 2020, la o zi după ce a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa și a pădurii Snagov.

Acuzaţiile vizau infracţiuni comise în perioada 2006-2013 „în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe”, se arăta în comunicatul DNA.

După condamnarea în dosarul Ferma Băneasa, prințul Paul a fugit din țară, fiind depistat la Paris. El a fost arestat provizoriu de autoritățile franceze în 2022, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare române, în baza hotărârii judecătoreşti definitive de condamnare.

Tatăl său, Carol Mircea Grigore, născut în 1920 în România, a fost considerat fiul nelegitim al lui Carol al II-lea, rege al României din 1930 până la abdicarea sa în 1940, în favoarea fiului său mai mic, Mihai I. În decembrie 1947, familia regală a fost expulzată din România de către comunişti, iar proprietăţile sale au fost confiscate.

Paul Philippe, cu cetăţenie franceză, britanică şi română, nu a fost niciodată recunoscut ca membru al familiei regale de către unchiul său Mihai I, ultimul rege al României, care a murit în 2017.


Politica