marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. O bătrână de 81 de ani a scris 9.000 de poezii

Ana Feraru, din Gorj, în vârstă de 81 de ani, a reuşit să scrie 9.000 de poezii, iar o parte din ele au fost publicate în volumul „Poezii-trăiri nemuritoare”.

Potrivit Adevărul, femeia are deja un volum de versuri publicat, însă celelalte până la 9.000, scrise de-a lungul vieţii, nu au văzut încă toate lumina tiparului.

Ea a declarat că: „Scriu în fiecare zi. Sunt şi zile în care scriu şi două sau trei poezii. Reuşesc să compun o poezie de opt strofe în mai puţin de un sfert de oră”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, bătrâna a declarat că a început să scrie poezii după moartea mamei sale şi consideră că reuşeşte să compună cu ajutorul unei forţe divine, omniprezente în viaţa ei. „Dacă greşesc o rimă, parcă vine cineva, Dumnezeu din zare, şi repară imediat”, a mărturisit poeta.

”Mama Ana poeta”, aşa cum se numeşte pagina ei de Facebook, se simte nedreptăţită de poporul român deoarece, după ani şi ani de muncă la CAP, din cauza unei lipse de voinţă pentru eliberarea unei adeverinţe care să îi dovedească vechimea în muncă, a rămas fără pensie şi fără niciun ajutor din partea statului la cei 81 de ani. Ceea ce a determinat-o să se îndrepte spre poezie şi mai mult „ca să-i spun lui Dumnezeu tot păsul meu”, a mărturisit aceasta.

Foto:  Facebook

Politica