sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Infrastructura rutieră, o problemă majoră pentru industria auto

Infrastructura rutieră rămâne o problemă majoră cu care se confuruntă firmele din industria auto. Preşedintele Ford Craiova, Jan Pearson, a adus, din nou, în discuţie această situaţie, la întâlnirea pe care a avut-o, în Bănie, cu premierul Viorica Dăncilă.

„În discuţiile anterioare cu Guvernul am primit angajamente clare privind momentul finalizării tronsoanelor 1 şi 2 ale drumului expres Craiova-Piteşti, incluzând cele două şosele de centură, din jurul oraşelor Slatina şi Balş, precum şi calendarul de lucru pentru tronsoanele 3 şi 4. Am subliniat, încă o dată, guvernului, faptul că este foarte important ca dumnealor să-şi îndeplinească aceste angajmente. În plus, faţă de acest drum expres, am solicitat şi un calendar de lucru clar pentru autostrada Piteşti-Sibiu şi reabilitarea legăturilor feroviare Timişoara-Craiova şi Craiova-Calafat. Investiţiile noastre se bazează pe angajamentele guvernului român de a aduce îmbunătăţiri importante în infrastructura de transport”, a spus acesta.

Premierul, a declarat: „Am discutat şi despre soluţiile identificate de către Guvernul României pentru accelerarea unor investiţii majore în domeniul infrastructurii. După cum ştiţi, cele mai multe dificultăţi proveneau din legsilaţia stufoasă, cu proceduri greoaie care generau întârzieri nepermise ale unor proiecte aşteptate şi de cetăţeni şi de mediul de afaceri. Guvernul a acţionat asupra cauzelor şi a modificat legea achiziţiilor publice şi legea parteneriatului public-privat, astfel încât să deblocăm proiecte importate. Anul acesta am suplimentat bugetul investiţiilor cu 15,7 miliarde lei faţă de anul trecut, din care 6 miliarde sunt infrastructura de transport. Totodată, Guvernul României a susţinut constant producătorii auto Ford şi Dacia prin încurajarea populaţiei să achiziţioneze autoturisme noi. Anul trecut am majorat numărul de tichete rabla de la 30.000 la 50.000. Vom continua acest sprijin. Ca prim ministru sunt preocupată şi de cerarea de noi locuri de muncă şi creşterea veniturilor angajaţilor. Deşi creşterea câştigului mediu salarial în industria auto se situează peste rata câştigului salarial pe economie am convingerea că este loc de mai bine, îndeosebi în ceea ce priveşte partea de componente auto”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica