vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Directorul AEP care a inițiat controlul la PSD privind cheltuirea banilor publici, destituit

Conducerea Parlamentului a decis joi, în ședința Birourilor Permanente reunite destituirea directorului general care se ocupa cu anchetarea modului în care s-au cheltuit banii publici la PSD.
Potrivit Hotnews, decizia apare în contextul în care vicepreședintele AEP Marian Muhuleț a declarat public că instituția a suspendat luna trecută controlul privind modul în care PSD a cheltuit banii pe care i-a primit din subvențiile acordate partidelor politice în 2017.
Directorul general a departamentului de control al finanțări partidelor politice și a campaniilor electorale, Toma Bogdan Costreie a fost destituit printr-un vot dat în ședința comisiile juridice reunite
„După controlul declanșat de AEP la PSD, acest partid a încercat pe toate căile să se descotorosească de funcționarii care au început acest control. Azi, în Biroul Permanent a fost vorba despre destituirea directorului din AEP responsabil de controalele pentru finanțarea partidelor. În mod nelegal s-a scornit retroactiv un așa-zis motiv, că acea persoană nu a avut o declarație de neapartenență la vreun partid, deși nu i s-a cerut vreodată o astfel de declarație și nu a fost chemată niciodată să dea explicații cu privire la acest lucru. Dacă va da în judecată Parlamentul, cu siguranță va avea câștig de cauză pentru că nu este admisibil să destitui o persoană doar pentru că îndrăznește să pornească un control la partidul tău”, a declarat deputatul USR Stelian Ion. 

Politica