luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mamografii digitale 3D cu tomosinteză la Spitalul Căi Ferate din Craiova

Spitalului Clinic Căi Ferate (CF) Craiova a obținut avizele și autorizațiile necesare pentru funcționarea celui mai performant mamograf digital 3D cu tomosinteză din Oltenia, spun reprezentanţii unităţii medicale, potrivit cărora aparatul va fi pus în funcţiune începând de vineri, 8 februarie.

La Spitalul Clinic CF Craiova se pot efectua, începând din data de 8 februarie, mamografii digitale 3D cu tomosinteză, aceasta fiind cea mai modernă tehnică de screening și de diagnostic al cancerului de sân în stadii incipiente.

Programările se pot realiza la numărul de telefon 0785.273.513 iar orarul de efectuare a mamografiilor digitale 3D este: luni, miercuri și vineri, între orele 13.00 și 16.00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceste investigaţii medicale nu sunt însă gratuite. Tarifele sunt urmărtoarele: mamografie digitală 2D, un sân – 130 lei, mamografie digitală 2D, ambii sâni – 250 lei, mamografie digitală cu tomosinteză 3D, un sân – 200 lei și mamografie digitală cu tomosinteză 3D, ambii sâni – 350 lei. Conducerea spitalului a demarat și procedurile pentru a încheia un contract cu CAS Dolj, după cum susține directorul medical, Lucrețiu Radu. Contractul se aşteaptă a fi încheiat până în aprilie.

Politica