joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Expertiză genetică în dosarul bătrânilor din Brebeni care ar fi fost bătuţi de nepot

Anchetatorii aşteaptă rezultatul unei expertize genetice judiciare pe care au solicitat-o în cazul bătrânilor din Brebeni, bătuţi în propria locuinţă şi jefuiţi, rezultat care ar restrânge cercul suspecţilor.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, a declarat că rezultatul ar urma să le parvină anchetatorilor, până la sfârşitul lunii martie.

Aşteptă expertiza genetică. Chiar săptămâna trecută am discutat cu institutul şi i-am rugat să-mi transmită oficial un punct de vedere cu privire la soluţionare. Mi-au promis că până la sfârşitul trimestrului I. Şeful Institutului îmi spunea că aveau 122 de expertize genetice în lucru, în condiţiile în care şi ei se confruntă cu aceeaşi problemă a lipsei de personal”, a declarat Anca Anuţa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Principalul suspect în acest caz este un nepot al victimelor, în vârstă de 32 de ani, din satul Zorleasca al comunei Valea Mare.

Unul dintre cei doi bătrâni a murit la Spitalul Craiova. Nepotul rămâne unul dintre suspecţii principali. De aceea, am şi dispus expertiza genetică. Urmează să restrângem cercul, în funcţie de această expertiză”, a declarat procurorul.

Cei doi bătrâni din comuna Brebeni au fost bătuţi, în noiembrie 2018, în propria casă, şi jefuiţi de nepot, care le-a luat un portofel cu bani. Victimele au fost lăsate în frig, o noapte întreagă. Ulterior, bărbatul a decedat la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova.

Politica