duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

CJ Dolj împarte bani. Unde se duc?

Consilierii judeţeni ai Doljului se întrunesc, joi, în şedinţă pentru a vota, între altele, aprobarea folosirii a peste 28,5 milioane lei din excendentul bugetar al anului trecut, pentru finanţarea unor cheltuieli ale secţiunii de dezvoltare în 2019. Bani vor merge către unele achiziţii de aparaturi pentru unităţi medicale din judeţ, dar şi pentru achiziţia de aparatură tehnică pentru Consiliul Judeţean.

În ceea ce priveşte banii alocaţi unităţilor medicale, 1.200.000 lei vor merge la Spitalul Orăşenesc „Aşezămintele Brâncoveneşti” Dăbuleni pentru achiziţionarea şi montarea unui Aparat RX digital cu 2 posturi – grafie şi scopie.

Acest aparat este absolut necesar pentru investigaţiile pulmonare şi abdominale ale pacienţilor internaţi, la cerere şi în ambulatoriu servicii medicale paraclinice”, se arată în raportul ce însoţeşte hotărârea care va fi supusă votului consilierilor judeţeni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

465.000 lei vor fi alocaţi pentru întocmirea proiectului de modernizare şi extindere a Spitalul de la Leamna.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova va primi 124.000 lei pentru a cumpăra aparatură medicală pentru Ambulatoriul de Specialitate pentru Sportivi Craiova. Aceştia nu sunt singurii bani pe care îi va primi SCJU Craiova.

Pentru proiecte cu finanţare nerambursabilă (FEN) postaderare Direcţia de Afaceri Europene, Dezvoltare Regională, Proiecte cu Finanţare Internaţională a solicitat (…) alocarea din excedentul anului 2018 a sumei de 1.455 mii lei pentru „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova” (1.395 mii lei) şi „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţele Mehedinţi, Dolj şi Olt la servicii medicale de urgenţă” (60 mii lei)”, se arată în documentul menţionat anterior.

Alţi 600.000 lei vor fi alocaţi pentru Clinica de Cardiologie din curtea SCJU, urmând să fie achiziţionată o centrală termică pentru încălzire şi producere apă caldă menajeră. În prezent, clinica este racordată la reţeaua spitalului, ceea ce a provocat probleme.

Apariţia acestui consum suplimentar, dar şi optimizarea alimentării cu energie termică a ambulatoriului au condus la scăderea temperaturii şi a debitului de apă caldă menajeră în spaţiile medicale ale corpului principal al spitalului, mai ales la etajele superioare şi la coloanele de capăt”, conform Consiliului Judeţean Dolj, care mai intenţionează să aloce 110.000 lei pentru achiziţia unui sistem de climatizare pentru tablourile electrice de la această clinică.

În plus, CJ Dolj vrea să plătească 200.000 lei pentru proiectarea amenjării curţii spitalului judeţean. Este vorba despre modernizarea parcării existente, realizarea unei alte parcări, alei şi drumuri de acces, iluminat arhitectural, amenjarea spaţiilor verzi şi nu numai.

100.000 lei vor fi folosiţi pentru realizarea documentaţiei necesare desfiinţării clădirii Căminului de medici de la SCJU.

Administraţia judeţeană spune că această clădire nu a beneficiat de reparaţii capitale din 1977, de când a fost pusă în funcţiune, şi că, în prezent, se află într-o stare avansată de degradare, existând risc de vătămare şi electrocutare a persoanelor care ar putea fi surprinse aici în cazul unui cutremur.

Bani vor fi alocaţi şi Aeroportului Craiova, dar şi pentru modernizarea unor drumuri judeţene.

271 mii lei ar urma să fie folosiţi de Direcţia Imagine şi Coordonare Instituţii Subordonate. Din aceşti bani, 8.000 lei ar urma să fie alocaţi pentru achiziţia unui laptop pentru sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, cu 42.000 lei va fi cumpărat un server, 215.000 de lei ar urma să fie folosiţi pentru achiziţionarea de calculatoare, iar cu 6.000 lei se vor cumpăra două echipamente de tip switch de reţea.

spot_img
spot_img

Politica