duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Super-afacerea Mitriță: luat cu 750.000, pus la vânzare cu 7 milioane!

Mihai Rotaru este aproape de a da marea lovitură în fotbal: vânzarea lui Alexandru Mitriță în MLS, la New York FC.

Marcel Popescu, președintele CSU Craiova, a primit undă verde să vorbească despre transferul lui Alexandru Mitriță în America. La Digi Sport, conducătorul oltenilor a spus: „Există oferte, nu doar din Statele Unite. Oferte sunt, dar nu înseamnă că ești obligat să vinzi dacă există oferte. Nu pot să vă spun că e o sumă greu de refuzat, sau că e o ofertă de 7 milioane. Sunt jucători pe lista unor cluburi importante care încearcă să-i ia încă din iarnă, nu din vară așa cum ne-am dori noi”.

Oficialul oltenilor a făcut comparație cu transferul polonezului Piatek la AC Milan: „În momentul acesta, Mitriță nu este singurul jucător curtat. Încercăm să păstrăm nucleul de bază până la vară, se fac eforturi în acest sens. Au și ei dreptul la o opinie. Mitriță a spus că ar vrea să câștige trofee, să rămână la Craiova, să plece de aici cu trofee. Viitorul ne rezervă multe surprize. Sunt situații în care nu ai ce să faci, cum a fost cu Piatek. Pe care Genoa l-a luat cu 4 milioane și n-a mai avut ce să facă. L-a dat la AC Milan cu 40 de milioane. Viața merge înainte, iar la nivelul cluburilor din România, suntem într-o situație delicată. Întotdeauna peștele cel mare îl înghite pe cel mic. Sunt situații în care nu poți să spui nu. Să sperăm că până la vară rămâne și vom avea și performanțe. Am spus-o și o repet: dorim să câștigăm cele două trofee. Acesta este visul nostru, să realizăm eventul în 2019”.
Potrivit DigiSport, tratativele între patronatul clubului din Bănie și oficialii celor de la New York City FC sunt în desfășurare. Americanii au pus pe masă 6 milioane de euro, oltenii au mai cerut unul în plus. În condițiile în care l-ar vinde pe Mitriță cu 7 milioane de euro, patronul Mihai Rotaru ar obține într-un an de zile aproape de 10 ori suma plătită celor de la Pescara. Firesc, dacă aceștia beneficiază de un procent dintr-o eventuală revânzare, banii care ajung în conturile milionarului bucureștean ar scădea un pic. Tratativele sunt la început, iar ambele tabere au timpul de partea lor, mai ales că întrecerea internă în MLS debutează în martie.
Alexandru Mitriță este cel mai valoros jucător din Liga 1, potrivit cifrelor InStat. El a marcat 13 goluri în acest sezon, dintre care 5 din penalty, împărțind prima poziție a clasamentului golgheterilor cu Țucudean. Dacă se va concretiza transferul în America, mijlocașul craiovean ar urma să încaseze un milion de dolari pe sezon.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica