vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Aproape 60 de sancțiuni pe linie rutieră, pe zi , aplicate șoferilor

Acţiunile preventive desfăşurate de Poliția Rutieră Mehedinți în doar într-o singură zi au condus la aplicarea a 54 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care nu au respectat legislaţia rutieră. Activităţile preventive desfăşurate de poliţiştii Serviciului și Biroului Rutier din cadrul I.P.J. Mehedinți s-au materializat în controlarea a 69 de autovehicule si legitimarea unui număr de 76 persoane, fiind aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12905 lei. Abaterilor constate, în o singură zi , pe drumurile publice, sunt următorele: ,,Depășirea limitei legale de viteză – 5 conducători auto; lipsa utilizării centurii de siguranţă pe timpul deplasării – 15 sancţiuni contravenţionale, abateri săvârşite de pietoni – 5, abateri constatate pentru lipsa documentelor – 2, alte abateri – 27 abateri.În cadrul acţiunii, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată 5 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți comisar șef Nicolae Lohon.

Constatări în trafic

La data de 21.01.2019, polițiștii municipiului Orșova au depistat o persoană de 31 ani, din comuna Podeni, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în municipiul Orșova, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul respectiv, din data de 23.05.2017, se afla radiat temporar din circulație pentru lipsa asigurării obligatorie auto.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin. 1 din Codul Penal.

La data de 21.01.2019, polițiștii orașului Strehaia, în timpul efectuării serviciului de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier, au depistat un bărbat de 57 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, care conducea un autoturism pe DN6, în localitatea Lunca Banului, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art.335, alin.2 , din Codul Penal.

La data de 21.01.2019, polițiștii Postului de Poliție Pădina au depistat un bărbat de 22 ani, din comuna Pădina, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 563A, în localitatea Slașoma, județul Mehedinți, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 din Codul Penal.

Politica