vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DESPRE CULTURA DE AZI: Ioana Fluerașu

Absolventă a Facultății de Arte Plastice, București, secția Sculptură, în 2001, este poate întruchiparea perfectă a artistului autentic, din mâna căruia operele de artă prind viață instantaneu, iar modestia și dorința de a lucra în atelier sunt două dintre calitățile sale definitorii. Este administrator la Noaptea Albă a Galeriilor din Craiova, și profesor coordonator la secția Arte Plastice de la Palatul Copiilor din Craiova.                                                                                                                        Prezență frecventă la expoziții naționale și internaționale:

– Lingby- Copenhaga, Danemarca, 1999

– South Square Centre, Bradford, UK, 2006

Policlinica Buna Vestire Craiova

– Târgul internațional de Arte Vizuale, București, 2002.                                                                                                       E beneficiară a unor burse și câștigătoare a numeroase premii importante:

– „Cel mai bun artist plastic” in 2001,

– „Premiul pentru Artă Decorativă” în 2012.

– Mai multe expoziții pe care le-a găzduit Craiova, dar și alte părți ale țării.

Este un profesor care învață copiii să producă frumosul, dar care îi și promovează la concursuri și expoziții internaționale. În noiembrie 2018, Francesca Dumitrașcu, pregătită de Ioana, a obținut locul 1, la concursul internațional de Fantezie și Îndemânare „Culorile Toamnei”, Cezar Grigorescu a obţinut Premiul de Onoare în Polonia, la fel Andrada Sfetcu. Premii notabile au obținut Bunaiașu Raisa, bronz în Japonia și Rucsandra Sabău, premiul Kao, în Japonia. Lista poate continua și cu siguranță va continua în anii ce vor urma.

Întrebată fiind ce înseamnă arta pentru ea, Ioana Fluerașu a răspuns: „Individualul se creează singur, esența este construită de creator. Acesta este principiul care îmi ghidează drumul. Dacă nu pot ajunge în acel punct, măcar am conștiința faptului că încerc. Toate lucrările mele sunt eseuri ce își propun developarea substraturilor ultime ale lucrurilor, fiecare obiect sau fenomen fiind considerat ca făcând parte din primul rând al existenței. Chiar dacă pare eterogen, demersul meu artistic își găsește unitatea în această încercare esențială. Această încercare, chiar dacă dă impresia unui demers mai mult teoretic decât practic, este plină de zel și meșteșug”.

Politica