marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stocurile de cărbune s-au epuizat iar termocentrala Rovinari a început să fie deja închisă

Primul grup al termocentralei de la Rovinari a fost închis deja în cursul nopții trecute. Restul grupurilor vor fi închise în cursul dimineții. Pe fondul lipsei de energie, România importa masiv electricitate joi, la ora 9.00 dimineața, potrivit Hotnews.

În tot acest timp, Guvernul tace în continuare și nu are soluții pentru a rezolva criza din energie în care a intrat România după ce minerii de la Complexul Energetic Oltenia au declanșat o grevă spontană. Cu mare întârziere, la 6 zile după declanșarea grevei minerilor, ministrul energiei Anton Anton s-a lăsat convins să plece la Târgu-Jiu pentru a discuta cu liderii sindicali.

Reprezentanţii CEO au anunţat că paguba pentru o zi în care nu funcţionează grupurile energetice ar fi de aproximativ 15 milioane de lei.
Până joi, ministrul a refuzat să se ducă în mijlocul minerilor. După întâlnirea cu liderii sindicali, va face o conferință de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiar dacă au fost avertizați că se vor epuiza stocurile de cărbune și că vor fi oprite termocentralele, reprezentanții Guvernului nu au făcut nimic pentru a rezolva problema. A fost o întâlnire miercuri între premierul Victori Dăncilă, ministrul energiei Anton Anton și ministrul finanțelor Eugen Teodorovici, dar aceștia nu au găsit nicio soluție, ajungându-se deja în situația ca termocentralele să fie închise. În mod normal, până în acest moment trebuie constituit un comitet de criză în energie.

Minerii au început o grevă spontană vineri dimineață. Greva nu este asumată de sindicate. De altfel, minerii nu mai au încredere în sindicate.
În cursul zilei de joi, pe ultima sută de metri, ar putea fi convocat un comitet de criză în energie, însă lipsesc total soluţiile concrete. Încă din momentul în care a fost aprobată celebra ordonanţă privind supra-taxarea mediului de afaceri, Guvernul a fost avertizat că primii loviţi ar putea fi chiar minerii de la Complexul Energetic Oltenia, însă nu a fost interesat de acest aspect. Acum, România riscă să nu poată acoperi un sfert din necesarul de energie, fapt fără precedent în ultimii 30 de ani.

Politica