luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anunțul CSU Craiova: „Nu mai cedăm jucători!”

Echipa craioveană a infirmat zvonurile privitoare la plecarea căpitanului Alexandru Mitriță la AC Torino.

Conducătorii formației oltene au răspuns speculațiilor apărute în media centrală potrivit cărora ar negocia cedarea lui Alexandru Mitriță în Serie A. Comunicatul grupării craiovene din Liga 1 sună așa: „Având în vedere ultimele informații vehiculate în presa de specialitate, facem următoarele precizări: singurele negocieri ce se poartă în aceste momente de către oficialii Științei și care au demarat de la sfârșitul anului 2018 sunt pentru aducerea unui jucător și în niciun caz pentru cedarea altora. Având în vedere experiențele anterioare, ținem să precizăm că Universitatea Craiova nu obișnuiește să-și poarte negocierile în spațiul media”.
Prin comunicatul emis, clubul oltean a urmărit să împuște doi iepuri dintr-o lovitură. Pe de o parte să-și asigure suporterii că Alexandru Mitriță, cel mai bun jucător din Liga 1 potrivit datelor InStat, nu va părăsi în această iarnă echipa. Pe de altă parte le-au transmis fanilor că, în continuare, se urmărește întărirea lotului pentru obținerea unor performanțe interne.
Telekomsport.ro a lansat zvonul potrivit căruia AC Torino a înaintat o ofertă echipei craiovene de 5 milioane de euro pentru Alexandru Mitriță, urmând ca acesta să devină cel mai scump transfer din istoria all-time a oltenilor. Tot sursa citată a anunțat că Mihai Rotaru, patronul CSU Craiova, le-ar fi cerut torinezilor 8 milioane de euro, adică mai bine de 10 ori decât a plătit celor de la Pescara pentru jucător.
Oferta torinezilor a fost anunțată și de Ioan Andone luni: „Acum e ofertă de 5 milioane pe Mitriţă şi Rotaru nu-l vinde!”. În vreme ce Gică Popescu a comentat o posibilă mutare a craioveanului înapoi în Serie A: „Un jucător român într-un campionat de talia celui italian este un lucru important, pentru că, din păcate, în ultimii ani nu am mai fost reprezentați în fotbalul mare. Mitriță a făcut un sezon foarte bun, acum este unul dintre golgheterii campionatului, unul dintre cei mai buni jucători în momentul de față, și ar fi un pas important în cariera sa”.
În acest sezon, Alex Mitriţă este golgheterul Craiovei, cu 13 goluri şi 4 assist-uri. Pe transfermarkt.com este cotat la 3,5 milioane de euro. Până acum, în acest mercato, CSU Craiova l-a adus pe Andrei Cristea la schimb cu Gardoș și Burlacu, cei doi ajungând sub formă de împrumut la Poli Iași.

Politica