vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prima intervenţie laparoscopică, la Spitalul Calafat

Medicii calafeteni au scris istorie în viaţa medicală locală, realizând cu succes prima intervenţie chirurgicală laparoscopică la Spitalul Municipal Calafat, au anunţat reprezentanţii Primăriei.

Echipa de medici care a realizat această intervenţie a fost alcatuită din Dr. Dorin Stelian Niţă, Dr. Ciprian Vîrtosu, Dr. Luminiţa Voiculescu, Dr. Dimitriu Anca.

Chirurgia laparoscopică reprezintă o tehnică specială, modernă, de practică chirurgicală, ce se realizează prin incizii foarte mici la nivelul abdomenului, folosind instrumente specifice. Un instrument subțire, numit laparoscop, este introdus în cavitatea abdominală și oferă medicului o imagine extrem de clară, pe un monitor tv, din cavitatea abdominală. Laparoscopia este intervenţia chirurgicală ideală pentru pacient, recuperarea fiind mult mai rapidă, complicaţiile operatorii și durerea postoperatorie mult diminuate, cicatrici minime. (…) Dacă, în urmă cu câţiva ani, acest lucru părea doar o nazuinţă, astăzi este o realitate de care pot beneficia pacienţii trataţi în Spitalul Municipal Calafat”, au notat reprezentanţii Primăriei Calafat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestora, Spitalul Municipal Calafat a achiziţionat linia laparoscopică în cursul anului 2018 din fonduri provenite de la bugetul local (330000 lei) și venituri proprii (330000 lei ) şi are, la ora actuală, medici specializaţi în chirurgia generală laparoscopică, dar şi în chirurgia ginecologică laparoscopică, putând oferi pacienţilor săi această metodă de tratament chirurgical, modernă, minim invazivă.

Politica