Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Craiovenii vor plăti mai mult pentru căldură şi curăţenie. A fost ceartă în Consiliul Local pe aceste majorări

Publicat

pe

Ultima şedinţă din acest an a Consiliului Local Municipal Craiova nu a fost lipsită de dispute. Aprinse chiar. Primarul şi consilierii PNL s-au contrat pe proiectele ce au vizat creşterea unor tarife la utilităţi.

Participăm la o ședință tristă. Și spun acest lucru pentru că observăm că se anunță scumpiri. Craiovenii vor avea de suferit. Salubrizarea, apa, canalul, termoficarea, la toate se anunță măriri de preţuri. Noi, consilierii PNL, nu suntem de acord cu ele și vom vota împotriva punctelor care privesc aceste modificări de tarif. Este absurd ceea ce se dorește. Nu ne impune Uniunea Europeaă, de exemplu, să creștem tariful pentru serviciul de salubrizare, ci ne-a impus acest lucru actualul Guvern”, a afirmat consilierul local Marian Vasile.

Colegul său, Marinel Florescu, a vorbit despre creşterea tarifului la energia termică: „Veţi spune că sunt motive obiective care stau la baza acestor creșteri. Propun să amânăm această modificare, această creștere, până în 2021 când vor crește pensiile și salariile. Între timp, le recomand craiovenilor să își ia măsuri pentru a face față valului de scumpiri anunțat pentru anul viitor. Apa, canalul, salubrizarea, termoficarea, toate vin la pachet”.

Primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a intervenit afirmând că este  vorba despre respectarea legislației în vigoare: „Mă provocați și trebuie să spun, din nou, că nu facem altceva decât să respectăm legea. Vă rog să citiți cu atenție anumite proiecte, anumite legi și să vorbiți doar atunci când înțelegeți ceea ce este acolo. În toate situațiile enumerate de dumneavoastră este vorba despre respectarea legii”.

Deşi consilierii liberali au votat împotrivă, proiectele au fost aprobate. Astfel, preţul de distribuţie şi furnizare a energiei termice, prin punctele termice, va fi în cuantum de 292,06 lei/Gcal, inclusiv TVA, iar tariful la energia termică facturată populaţiei, de 250,29 lei/Gcal, inclusiv TVA.

În ceea ce priveşte serviciul de salubrizare, de anul viitor, craiovenii vor plăti 8,51 lei pe lună, fără TVA, iar din 2019 se va introduce şi taxa specială de salubrizare. 

Continue Reading