marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cei mai buni juniori din Dolj, premiați la Gala „Ilie Balaci”

Cei mai buni fotbaliști juniori din județul Dolj au fost premiați în cadrul primei ediții a Galei Fotbalului Doljean „Ilie Balaci.  Evenimentul a fost organizat de AJF Dolj și Primăria Craiova. Valentin Mihăilă a fost desemnat fotbalistul anului. Mijlocașul în vârstă de 18 ani a evoluat în 15 partide pentru CSU Craiova, în acest sezon. Lorena Balaci a fost și ea prezentă la eveniment și a avut un sfat pentru părinții tinerilor fotbaliști din Dolj.

Sunt mulți copii talentați și le recomand părinților acestora să devină orice își doresc pentru copiii lor, prieten, medic, psiholog, dar niciodată să nu devină antrenor. Este sfatul pe care mi l-a dat tatăl meu, în ultimele discuții pe care le-am avut cu acesta în legătură cu fiul meu care bate la ușa fotbalului”, a spus fiica fostului mare fotbalist.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a ținut un discurs în memoria celui care a fost Ilie Balaci, Minunea Blondă din Bănie. Momentul a început cu recitarea a patru versuri din Adrian Păunescu și s-a încheiat în aceeași notă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

E-o condamnare să mai ai talent,

un fel de viciu vinovat în soartă,

te-njură toţi şi te bârfesc atent

şi nici un mediocru nu te iartă.

. Spunea odată marele poet Adrian Păunescu despre Ilie BALACI.

E ca o condamnare dulce-amăruie și pentru noi, astăzi, să ne reunim, aici, la o gală dedicată Minunii Blonde. Amăruie pentru că a plecat prea devreme spre o altă zare, dulce pentru că ne dorim din tot sufletul să-i cinstim memoria așa cum se cuvine. A fost ambasadorul Băniei peste mări și țări. Este Cetățeanul de Onoare al Municipiului Craiova. Și pentru el, întindem timid o mână către juniorii cei mai buni, de ceea am denumit prima ediție a Galei Fotbalului Doljean ILIE BALACI. Iar marelui sportiv, i-aș mai spune doar atât:

I-ai fost Craiovei briliant de preţ

şi României fenta glorioasă,

dar balacii de azi, de la Bistreţ,

aşteaptă să te-ntorci, driblând, acasă.

Adrian Păunescu – 1997”, a fost o parte din discursul lui Mihail Genoiu.

Politica