luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gala sportului școlar doljean, la cea de-a XXIII-a ediție

Cei mai buni sportivi ai unităților de învățământ din județul Dolj vor fi premiaţi, vineri, în cadrul Galei sportului şcolar doljean, ajunsă la cea de-a XXIII-a ediţie. Este vorba despre 41 de elevi şi 20 de antrenori. Aceştia au obţinut rezultate remarcabile la competiţii naţionale şi internaţionale.

Evenimentul a fost prefaţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj şi reprezentanții liceelor cu profil sportiv.

Este vorba despre 41 de elevi care au obţinut rezultate deosebite, care au fost susţinuţi necondiţionat de 20 de antrenori. Vor fi opt categorii de premiere, patru pentru elevi şi patru pentru profesori, rezultatele obţinute fiind la campionatele mondiale, europene şi balcanice, dar şi la alte competiţii internaţionale oficiale”, a declarat Monica Sună, inspectorul general al ISJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul clubului  sportiv  şcolar Craiova s-a arătat bucuros de continuitatea rezultatelor bune la nivel școlar.

Mă bucur că în continuare reuşim să ducem tradiţia rezultatelor foarte bune la nivelul Grupului Sportiv Şcolar Craiova, reuşim să aducem, cu mândrie, prin rezultatele pe care le fac sportivii şi antrenorii noştri, în prim-plan Craiova şi judeţul Dolj”.

Alin Vancea, inspector de educaţie fizică şi sport în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, a afirmat, la rândul său: „Cel mai important obiectiv al nostru ca şi cadre didactice este de a creşte elevi sportivi sănătoşi pentru marea performanţă. Din punctul meu de vedere cel mai important obiectiv este acela de a duce copii către loturile naţionale şi anul acesta a fost încununat de succes deplin pentru că avem peste 40 de copii care fac parte din loturile naţionale. Sportul craiovean produce talente, îngrijite bine de antrenori de ţinută care, de altfel, s-au regăsit la festivităţile de premiere şi la nivel naţional”.

Inspectorul a vorbit şi despre performanțele antrenorilor de la Liceul Dăbuleni, care pregătesc copii la caiac-canoe.

Eforturile celor doi colegi de acolo sunt deosebite. Gândiți-vă că ei fac antrenamente afară şi acum. Sunt pe luciul de apă al canalului C zero, după sărbători or să treacă în sala de forță. Dintr-un colț de țară au plecat copii care ne-au reprezentat la campionatele mondiale, care s-au clasat în apropierea podiumului. Elevul Pătrașcu a venit pe locul șase la mondiale și este medaliat la europene. Vă dați seama că aria de selecție este acolo destul de redusă și cu toate acestea au reușit să urce în bărcile românești sportive din Dăbuleni. Mulți nu știau că la Dăbuleni se face caiac-canoe și au asemenea rezultate dar cu ajutorul mass-media știrea a ajuns în multe case și a produs puțină mirare”, a completat Alin Vancea.

Evenimentul va avea loc vineri, la ora 11.00, la Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

 

Politica