luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi investiţii la Neuro

Noi investiţii au fost realizate la Spitalul de Neurologie din Craiova, iar managerul unităţii medicale, dar şi reprezentanţii Primăriei promit că se vor face şi alte lucrări care să ridice condiţiile în care sunt trataţi pacienţii de aici.

Lucrările de reparaţii de la Clinica Psihiatrie II – “Aripa Femei”, din cadrul Spitalului de Neurologie, au fost finalizate, iar marţi a avut loc recepţia lucrărilor.  

S-au făcut o serie de îmbunătăţiri. În primă fază am avut aripa de bărbaţi, a urmat apoi aripa de femei. S-au făcut o serie de reparaţii curente şi igienizări pe această clinică, fiind o clinică specială, cu pacienţi speciali, ne-am gândit că şi îmbunătăţirile care se fac să fie tot speciale. În acesta s-a investit o sumă de aproximativ 380 mii lei, aceasta reprezentând lucrări de igienizare şi reparaţii în toate saloanele, s-a înlocuit covorul medical în saloane şi pe coriodoare, s-au făcut lucrări de instalaţii sanitare. De asemenea, materiale electrice s-au achiziţionat pentru toată clădirea, inclusiv pentru această aripă şi, în baza unui proiect întocmit, s-au făcut reparaţiile în regie proprie, s-au înlocuit frigiderele care erau deteriorate. Acum toate saloanele au frigidere noi, mai puţin saloanele de urgenţă care sunt ambele cu câte un frigider situat pe coridor. Băile au fost recondiţionate, s-a schimbat gresie, faianţă, absolut tot ceea ce înseamnă lucrări de instalaţii sanitare, calorifere înlocuite. Putem spune acum că şi aripa de femei din clădirea Secţiei II Clinice de Psihiatrie arată la standarde europene. Sperăm ca pacientele noastre să plece, dacă nu este posibil vindecate, cu o stare ameliorată”, a declarat Anca Tudor, managerul unităţii medicale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta a mai amintit că, din această lună, Spitalul Clinic de Psihiatrie este Centru de Scleroză Multiplă. Aici, pacienţii din regiunea Olteniei vor fi trataţi în cele mai bune condiţii şi corespunzător afecţiunii de care suferă, ţinând cont că această boală este una invalidantă. Majoritatea pacienţilor au însoţitor şi au dificultăţi mari de deplasare. Pentru ei acest program a fost foarte important. Faptul că nu au mai făcut drumuri lungi la Bucureşti sau la Timişoara. Acum suntem la faza de achiziţie a medicamentelor. Avem, la început, un număr micuţ de pacienţi – 20 care  au intrat în program. Adresabilitatea este foarte mare şi sperăm ca pe viitor acest număr, deşi nu este de dorit să fie foarte mare, dar asta este situaţia. Sprăm ca şi forul superior, Casa de Asigurări, să ne mărească suma alocată pentru acest program şi să tratăm corespunzător toţi pacienţii care se află în regiunea Olteniei şi care suferă de această afecţiune. De asemenea, nu trebuie lăsat de o parte proiectul major pe care îl avem cel referitor la Clinica de Recuperare, unde suntem la faza de finalizare a studiului de fezabilitate, tot cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova”, a precizat Anca Tudor.

Managerul Spitalului de Neurologie a mai adăugat că unitatea medicală are şi o nouă ambulanţă achiziţionată cu sprijinul Primăriei Craiova.

Prezent la recepţia lucrărilor, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a afirmat: “Ei au demonstrat că nu valoarea fondurilor contează ci eficienţa folosirii lor. Avem foarte multe situaţii în care se aloca fonduri şi la sfârşitul anului ne trezim cu ele rambursate, pentru că echipele manageriale nu au putut cheltui banii din diverse motive. Aici este cu totul invers. Fondurile minime sunt folosite şi eficientizate la maxim şi a dus în zona în care şi pe noi ne stimulează de a aloca fonduri şi mai mari în anul viitor. Este a treia oară când venim să vedem o investiţie în acest pavilion în 2018, iar asta nu poate decât să ne ducă la ideea că pe această echipă managerială putem să ne bazăm în momentul în care alocăm fondurile. Iar în clinica de recuperare lucrurile încep să prindă contur pentru că, odată având studiul de fezabilitate, putem trece la o procedură rapidă de execuţie”.

Nu trebuie omis faptul că Primăria Craiova continuă investiţiile în sănătate şi aici nu vorbim numai de spitalul numărul 4, vorbim şi de numărul 2 şi de numărul 3”, a adăugat viceprimarul Craiovei, Adrian Cosman.

Politica