joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinți: La ,,taifasul” despre oi, au vorbit mai mult despre porci

,,Șezătoare” extraordinară ieri la Prefectura Mehedinți când a fost convocat Centrul Local de Combaterea Bolilor Mehedinți. Numele acestei ,,comiții” sună pompos și academic însă în realitate este vorba despre niște oameni adunați la taifas care nu fac minuni și nu pot să alunge bolile peste noapte. Nicidecum. Acești așa ziși specialiști trasează doar sarcini la alții, în teren, mai exact la medicii veterinari și tehnicienii veterinari care duc tot greul muncii. Așa că la ,,șezătoarea” de la Prefectură cei convocați s-au reunit, au vorbit și au plecat. Interesant este că subiectul discuției a fost prevenirea pestei rumegătoarelor mici însă mai mult s-a discutat despre porci și mai puțin de oi și capre. Cel puțin așa reiese din comunicatul de presă cu limbaj de lemn emis de Prefectura Mehedinți:

,,Având în vedere manifestarea în Bulgaria a peste 60 focare de pestă a rumegătoarelor mici, prefectul județului, domnul Nicolae Drăghiea a convocat, în ședință extraordinară, Centrul Local de Combatere a Bolilor Mehedinți.

Ordinea de zi a ședinței a constat în informarea membrilor unității locale de decizie cu privire la manifestarea acestei boli, măsurile luate până în prezent și aprobarea Planului de măsuri pentru prevenirea introducerii pestei rumegătoarelor mici în județul Mehedinți. Prefectul a cerut să fie respectate toate măsurile de profilaxie pentru prevenirea acestei boli, atrăgând atenția și asupra faptului că în județ un pericol iminent poate fi adus de pesta porcină africană. În acest context, a arătat că oamenii vor începe tăierea porcilor în gospodării și a solicitat DSVSA Mehedinți să asigure populației atât efectuarea examenului trichineloscopic cât și documentele care atestă sănătatea cărnii, pentru a putea fi transportată dintr-un loc în altul” se arată în comunicatul Prefecturii Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica