luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bancu, integralist în victoria cu Lituania! Cicâldău, debut sub tricolor!

Doi jucători ai Craiovei au contribuit la succesul cu 3-0 în fața Lituaniei. Mitriță nu a jucat fiindcă s-a accidentat la ultimul antrenament.

România – Lituania 3-0

Au marcat: Puşcaş 7, Keşeru 47, Stanciu 65

Policlinica Buna Vestire Craiova

România: Tătăruşanu – Benzar, Săpunaru (cpt.), Moţi, Bancu – Chipciu (C. Deac 65), Anton, Stanciu (Cicâldău 72), Maxim – Keşeru (I. Hagi 68), Puşcaş. Selecţioner: Cosmin Contra

Lituania: Setkus – Vatikunas, Girdvainiss, Zulpa, Baravykas – Simkus (Slivka 65), Vorobjovas – Petravicius (Kazlauskas 80), Sirgedas, Novikovass – Cernych (cpt.) (Sernas 74). Selecţioner: Edgaras Jankauskas.

România a câștigat cu 3-0 partida susținută în compania Lituaniei, la Ploiești, pe stadionul Ilie Oană, în penultima rundă din Liga Națiunilor. Pușcaș a deschis scorul în prima repriză. Keșeru și Stanciu au majorat avantajul după pauză. Nicușor Bancu a fost integralist pe banda stângă a defensivei tricolore, în vreme ce Cicâldău a bifat primele minute la prima reprezentativă a României, intrând în locul lui Stanciu, în minutul 72 al partidei.

În schimb, Alex Mitriță, căpitanul Craiovei, s-a accidentat înainte de joc și nu a fost folosit de Cosmin Contra, cel care a făcut de altfel și anunțul: „Se mai întâmplă să te accidentezi şi la antrenament. Nu ştiu dacă o să îl am la dispoziţie pentru partida cu Lituania. Acum este pe mâna medicilor şi o să vedem. Mi-a spus astăzi că îl doare. Avem cu cine să îl înlocuim dacă nu o să fie apt să joace”.

Tricolorii mai au doar șanse teoretice la primul loc în grupă, pe care-l pot prinde doar în condițiile în care bat Muntenegru, iar Serbia se încurcă acasă cu Lituania. Elevii lui Contra au șansa de a se menține pe locul 2, dacă nu pierd mâine în Muntenegru.

PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

20 noiembrie, ora 21:45

Serbia – Lituania

Muntenegru – România

CLASAMENTUL GRUPEI:

1. Serbia 5 7-3 11p
2. România 5 7-3 9p
3. Muntenegru 5 7-5 7p
4. Lituania 5 2-12 0p

Politica