vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Mehedinți. Acţiuni ale pompierilor în ultimele 24 de ore

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a şapte incendii, două dintre acestea izbucnite la depozite de furaje şi cinci la vegetaţie uscată, pentru salvarea victimelor în urma producerii a două accidente rutiere, dar şi pentru acordarea asistenţiei medicale de urgenţă şi transportarea la spital a unui număr de cinci persoane cu probeleme medicale.

Paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Orşova au intervenit, în cursul zilei de miercuri, 14 noiembrie a.c., împreună cu un echipaj SAJ, la un accident rutier produs în localitatea Eşelniţa, între două autoturisme. În urma accidentului, au rezultat trei victime conştiente, cu politraumatisme, care au fost transportate de către ambulanţele SMURD şi SAJ la UPU Dr.Tr.Severin.

Tot în cursul zilei de miercuri, 14 noiembrie a.c., paramedicii SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Dr.Tr. Severin au intervenit la un accident rutier produs între un autotren şi un autoturism în localitatea Ghelmegioaia. În urma accidentului, a rezultat o victimă conştientă, cu politraumatisme, care, după primirea îngrijirilor medicale de urgenţă, a refuzat transportul la spital.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pompierii din cadrul Staţiei Vj. Mare au intervenit pentru stingerea a patru incendii izbucnite la vegetaţie uscată, pe raza localităţilor Dănceu, Chilia, Gogoşu, Corlăţel şi Corcova, fiind afectate aprox. 40 ha vegetaţie uscată şi 2 ha litieră. Cauza probabilă ce a determinat izbucnirea incendiilor a fost folosirea focului în spaţii deschise.

Alte două incendii, care au izbucnit la depozite de furaje în localităţile Gvardeniţa şi Peri, au fost determinate de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiile. Pentru stingerea celor două incendii, care au cuprins aprox. 14 tone de furaje, au intervenit pompierii din cadrul Staţiei Vânju Mare şi Detaşamentului Dr.Tr. Severin.

Politica