marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ardelenii le-au luat frica oltenilor! „Craiova e solidă!”

Chiar dacă este momentan pe locul 3, formația alb-albastră e considerată, de conducerea CFR Cluj, principala contra-candidată în bătălia pentru titlu.

După un start prost de sezon, argumentat de vânzarea atacanților Băluță și Gustavo, care au scris istoria campionatului trecut, CSU Craiova a recuperat din mers, și-a întărit posturile deficitare, iar acum se bate de la egal la egal cu celelalte puteri din Liga 1. De altfel, Mitriță și colegii săi sunt imbatabili de 8 meciuri în toate competițiile, înregistrând 6 victorii și 2 remize. Ultimele 3 succese extrem de concludente, la 3 goluri diferență. Rezultatele excelente, dar și jocul prestat îi sperie pe adversari.

Daniel Stanciu, ultimul venit în staff-ul administrativ al CFR Cluj, apreciază că CSU Craiova e principala grupare care poate amenința supremația echipei din Gruia în acest sezon, și nu FCSB, formație ce se află la doar 2 puncte în urma liderului. În cadrul emisiunii Digi Sport Special, Daniel Stanciu a spus: „Craiova e solidă, bine structurată, e un club bine structurat. Prin venirea lui Koljic, în sfârșit arată ca o echipă. Cred că asta i-a lipsit atât sezonul trecut, cât și la începutul acestui sezon. Principalul nostru adversar am putea să fim doar noi. Dacă ne pregătim în continuare, concentrați pe ce avem de făcut și avem liniște din toate punctele de vedere, CFR e principala candidată la titlu. Steaua și Viitorul depind de o serie bună de rezultate”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ilie Dumitrescu, analist la postul de televiziune, plasează și el Craiova pe un loc secund în bătălia pentru campionat: „În acest moment, 4 echipe se luptă la titlu: CFR Cluj, Craiova, FCSB și Viitorul. Singura echipă cu o identitate de joc și o exprimare consistentă e Viitorul. Jos pălăria pentru Hagi pentru cum a reușit în fiecare an să facă astfel ca echipa să se exprime așa. Vezi o echipă lucrată, care începe cu un sistem pe faza defensivă, un 4-3-3, iar pe faza ofensivă joacă un 3-4-3 extraordinar, e foarte greu de contracarat jocul ăsta de posesie al Viitorului. În fiecare an a vândut jucători, dar vezi automatisme, vezi totul pus la punct, indiferent că joacă și pe urmă schimbă. Se preocupă, se informează și e un antrenor foarte bun ăsta e cel mai mare avantaj. E clar că are o liniște, nu e presiunea rezultatului. Ce a realizat Gică Hagi e exemplul pentru antrenorii români. Vreau să văd echipe cu identitate și e foarte greu de făcut asta”. 

În acest moment, după 14 meciuri, CFR Cluj este lider cu 29 de puncte, gruparea din Gruia fiind urmată de FCSB, 27 puncte, CSU Craiova 1948 CS și Viitorul, ambele cu 25 puncte. În clasamentul formei rezultat din ultimele 6 meciuri, oltenii sunt pe locul 2, la egalitate de puncte cu CFR Cluj, 14, devansați cu un punct de Viitorul lui Hagi.

Politica