luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCJU Craiova, amendat pentru supraaglomerare

Inspectorii în sănătate publică au decis amendarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Craiova pentru faptul că a făcut internări peste numărul de paturi disponibil. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a dat şi soluţii conducerii SCJU Craiova pentru ca mamele să nu mai fie nevoite să doarmă în pătuţuri lângă copiii lor.
„S-au găsit mai mulţi aparţinători decât paturi aveau. Secţia I este în renovare, funcţionează numai cu o treime din paturi şi Secţia II este supraaglomerată. Dar nu trebuia să interneze. Pentru internare peste numărul de paturi, Spitalul a fost amendat cu 5.000 lei şi s-a recomandat să solicite Ministerului Sănătăţii suplimentarea numărului de paturi. Soluţii sunt. Se pot pune paturi şi în rezervele de copii 0-3 ani”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, dr. Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.
Totodată, reprezentanţii spitalului trebuie să continue igienizările, întrucât la control s-a constatat că igiena nu era corespunzătoare, dar şi dezinfecţiile în spital. De asemenea, schimbarea mobilierului vechi a fost solicitată conducerii unităţii medicale. În timpul controlului, inspectorii în sănătate publică nu au găsit gândaci în saloane.
„S-au făcut recomandări de către Direcţia de Sănătate Publică, iar spitalul va ţine cont de ele şi le va pune în aplicare”, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SCJU Craiova.

Politica