vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scandal la școală din cauza unei profesoare

Revoltă la școala din Bengeşti-Ciocadia, judetul Gorj. Din cauza unei profesoare, zeci de copii refuză să mai meargă la școală. Elevii susțin că dascălul face discriminări între ei, că țipă, nu-și face treaba și este și agresivă.

Luna trecută ar fi lovit un elev cu capul de bancă. Profesoara este cercetată disciplinar. Dascălul predă limba și literatura română de la începutul acestui an școlar la Școala Gimnazială din Bengești-Ciocadia. De atunci, a început scandalul cu elevii și părinții acestora, dar și cu alți dascăli.

Mama unui elev a spus că profesoara n-ar mai trebui să rămână la catedră. „Reclamă pe toată lumea peste tot. Pe părinţi, pe dascăli, pe directorul şcolii, pe primar. Noi nu credem că această doamnă mai poate rămâne la catedră. La ore, în loc să le predea limba română cum ar trebui, dumneaei cântă, pune copiii să o filmeze. A adus odată la ea un ciocan. L-a scos din geantă şi l-a pus pe catedră. A zis că aşa rezolvă ea problemele din sistemul de învăţământ, cu acel ciocan. Vă daţi seama că s-au speriat copiii. Şi eu m-aş speria”, a declarat mama unui copil, potrivit Pandurul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul scolii, Ionel Oană, spune că părinții au făcut sesizări încă de la începutul acestui an școlar. „Părinţii au venit la şcoală, au făcut sesizări. Dar comportamentul doamnei profesoare îl sesizăm şi noi şi nu prea seamănă a un comportament demn de un cadru didactic. Ne-a reclamat pe toţi. Este o situaţie foarte tensionată în clase, la fel şi în cancelarie. Ne acuză pe toţi de fel şi fel de lucruri. A făcut reclamaţii peste reclamaţii, peste tot”, a explicat directorul.

În plus, profesoara a fost reclamată și la Poliție că ar fi lovit un elev cu capul de bancă. „Un copil susţine că doamna l-a lovit cu capul de bancă. Părinţii au făcut o reclamaţie deja la Poliţie. Noi i-am solicitat doamnei să vină cu un document medical care să ateste că este aptă să vină, în continuare, la catedră” , a adăugat directorul unității de învățământ.

În schimb, dascălul se declară nevinovat „Copiii sunt mici, uşor de influenţat. Au fost învăţaţi să spună aşa ceva, iar ce s-a scris până acum, în acele reclamaţii şi sesizări, au fost scrise probabil de colegi de-ai mei. Da, am pus copiii să cânte, dar aşa învaţă mai uşor cântecele, după ce mă filmează pe mine cântând. Vine Centenarul şi de-asta am vrut să-i învăţ şi cântece patriotice, dar asta se întâmplă în pauze, nu la ora propriu-zisă. Iar cu acel ciocan am bătut nişte cuie într-un panou”, s-a apărat profesoara, conform Pandurul.

Politica