sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amenzi pentru firmele fără case de marcat cu jurnal electronic 

1 noiembrie 2018 este data când toate categoriile de firme care au case de marcat cu rolă jurnal vor avea obligația să le schimbe cu case de marcat cu jurnal electronic.

Potrivit normelor din legea prevenirii, operatorii economici care nu au făcut încă schimbarea primesc amenzi între 8.000 și 10.000 lei și se poate dispune chiar sistarea activității economice a firmei până la intrarea în legalitate.

Ministerul Finanțelor Publice spune, însă, că nici după 1 noiembrie 2018 nu va da saccțiuni și nici măcar avertisment firmelor găsite fără case de marcat cu jurnal electronic, dacă antreprenorii au întreprins demersuri pentru dotare însă nu au reușit să-și procure aparatele din cauza disponibilului insuficient din piață.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Circa 800.000 de firme trebuie să-și înlocuiască aparatele de marcat vechi cu cele cu jurnal electronic.

La finalul lunii august, chiar înainte de expirarea primului termen, s-a constat că au fost instalate în jur de 30.000 de case conforme cu noile prevederi legislative, din cele 100.000 utilizate de către operatorii mari și mijlocii. ANAF a emis în total aproape 32.000 de certificate de atribuire a numărului unic de înregistrare pentru peste 44.000 de aparate de marcat.

Politica