duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

  Moţiunea împotriva ministrului Finanţelor, respinsă

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, cu 97 de voturi „pentru”, 157 de voturi „contra” şi 24 de abţineri, moţiunea simplă intitulată „Tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici sugrumă administraţia publică locală din România”.

Prin această moțiune, liberalii cereau ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să adopte de urgenţă un set de nouă măsuri fiscal-bugetare și să-şi îndeplinească prerogativele de ministru al Finanţelor şi să nu se mai comporte ca o „vedetă de televiziune”.

În schimb, Teodorovici, a declarat la dezbaterea moţiunii că, inflaţia creşte din „cauze exogene sferei de răspundere a Guvernului sau a BNR”, principalul motiv fiind creşterea preţurilor mărfurilor nealimentare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Teodorovici a mai adăugat că la pilonul II de pensii s-au virat, în primele 7 luni ale anului curent, cu peste zece procente în plus faţă de perioada similară a anului precedent.

De asemene, el a mai precizat la dezbateri că ANAF a înregistrat în 2018 cel mai mare volum de venituri bugetare colectate în aceeaşi perioadă a unui an fiscal din istoria instituţiei.

Politica